Τι λέει ο μαθητής που παρακολουθούσε μάθημα από παράθυρο γιατί δεν έκανε τεστ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εάν μου δοθεί βεβαίωση ότι δεν θα έχω πρόβλημα με την υγεία μου μετά τον δειγματοληπτικό έλεγχο και ότι το τεστ είναι αξιόπιστο, τότε θα το κάνω»

Screenshot 2021 03 09 131133 μαθητηΣ

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε τις τελευταίες ώρες φωτογραφία που απεικονίζει μαθητή να παρακολουθεί το μάθημα από το παράθυρο της σχολικής αίθουσας.

Ο μαθητής μίλησε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο και εξήγησε πως ο λόγος που δεν προχώρησε σε rapid τεστ, είναι αρχικά το γεγονός ότι είναι υποχρεωτικό. «Δεν θεωρώ ότι με το να προχωρήσουν όλοι οι μαθητές σε δειγματοληπτικό έλεγχο θα λυθεί το πρόβλημα και δεν θα έχουμε κρούσματα στο σχολείο», είπε.

Πρόσθεσε πως, «εάν μου δοθεί βεβαίωση ότι δεν θα έχω πρόβλημα με την υγεία μου μετά τον δειγματοληπτικό έλεγχο και ότι το τεστ είναι αξιόπιστο, τότε θα το κάνω».

Η απόφασή του προκάλεσε αντιδράσεις στους συμμαθητές τους που αρχικά το πήραν όπως εξήγησε, ως αστείο. «Χωρίς να προκαλέσω κανένα στάθηκα στο παράθυρο για να παρακολουθήσω το μάθημα, στην αρχή γέλασαν μετά όμως αντιλήφθηκαν και οι συμμαθητές μου την σοβαρότητα της κατάστασης. Αυτό καλώ και τον κόσμο να κάνει. Να καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν είναι για να γελάμε αλλά για να κλαίμε», ανέφερε.

Τέλος ο μαθητής είπε πως ζήτησε να προχωρήσει σε τεστ σάλιου. «Θα έπρεπε να δίνεται δωρεάν αυτή η δυνατότητα. Γιατί να πληρώσω για κάτι που θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν;», ενώ ξεκαθάρισε πως πιστεύει ότι υπάρχει ο κορωνοϊός.

Πηγή: Sigmalive