Υπ. Υγείας: Γιατρός έδιωξε ασθενή από νοσηλευτήριο επειδή θα πήγαινε διακοπές (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τα άκουσα αυτά με τα αυτιά μου, έκπληκτος. Δεν μπορούσα να πιστέψω τι άκουγα»

EA667F35 5F24 4C0F 9C48 C1350204202C

Για τα φαινόμενα παραπομπής ασθενών από τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στα κρατικά και την έντονη παρέμβασή του, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Όπως ανέφερε, σχεδόν κάθε εβδομάδα βρίσκεται σε ένα από τα νοσηλευτήρια και θα διαφανεί τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες σχετικά με το ζήτημα.

Σημείωσε πως έχει ζητήσει ενημέρωση και από τον ΟΚΥπΥ για το συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο εντόπισε το Υπουργείο εδώ και έξι μήνες.

Ανέφερε πως για ένα από τα περιστατικά στα οποία γυναίκα εκδιώχθηκε από ιδιωτικό νοσηλευτήριο ενώ το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ήταν σοβαρό, μίλησε ο ίδιος με τον γιατρό και ρώτησε γιατί αρνήθηκαν να την δουν και έλαβε την απάντηση πως θα πήγαινε την επόμενη μέρα διακοπές, όπως επίσης και ο γιατρός που τον αντικαθιστά.

«Τα άκουσα αυτά με τα αυτιά μου, έκπληκτος. Δεν μπορούσα να πιστέψω τι άκουγα», είπε ο Υπουργός.

Όπως είπε ο Υπουργός, «δυστυχώς έχουμε δώσει τόσα αρκετά λεφτά σε αυτούς τους γιατρούς, που αυτή τη στιγμή η έγνοια τους είναι πώς θα περιθάλψουν κερδοφόρα περιστατικά και το πρώτο τους μέλημα είναι το κέρδος και όχι οι ασθενείς.

Τόνισε πως έχουν αρχίσει οι έλεγχοι από τις ιατρικές υπηρεσίες ενώ θα σταλεί και εγκύκλιος από το Υπουργείο.

Δείτε το βίντεο: