Υπεραστικά λεωφορεία: Χωρίς θέσεις και πολλές βλάβες- «Με τον σταυρό στο χέρι»

Πολύωρη ταλαιπωρία βιώνουν καθημερινά πολίτες που χρησιμοποιούν το υπεραστικό λεωφορείο για να πάνε στη δουλειά τους

00CAEFA1 3D2C 4370 BA68 ADE46477D548

Πολύωρη ταλαιπωρία βιώνουν καθημερινά πολίτες που χρησιμοποιούν το υπεραστικό λεωφορείο για να πάνε στη δουλειά τους.

Σύμφωνα με καταγγελία γυναίκας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», το θέμα έχει προκύψει εδώ και αρκετό καιρό γιατί αρκετοί είναι αυτοί που πηγαίνουν με το λεωφορείο από την Λευκωσία στη Λεμεσό για δουλειά.

«Καθημερινά είμαστε με τον σταυρό στο χέρι και δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει θέση για να πάμε στη δουλειά μας γιατί τα λεωφορεία είναι γεμάτα. Δεν ενημερωνόμαστε από κανένα με αποτέλεσμα να καθυστερούμε να πάμε στη δουλειά μας», αναφέρει.

Όπως ανέφερε ενδεικτικά, χθες Δευτέρα έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου βρίσκεται η στάση, το λεωφορείο έφτασε γεμάτο. «Παίρναμε τηλέφωνο αλλά ο σταθμός ανοίγει στις 8 και δεν μπορούσαμε να ενημερωθούμε τι θα γίνει με αποτέλεσμα να φύγουμε 1,5 ώρα μετά», σημείωσε.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι σήμερα παρατηρήθηκε βλάβη στο λεωφορείο με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί στον αυτοκινητόδρομο στο ύψος της Χοιροκοιτίας. «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από τον οδηγό με αποτέλεσμα ακόμη μία φορά να καθυστερήσουμε στις δουλειές μας», κατέληξε.

Η απάντηση του Υπουργού Μεταφορών

Κληθείς να σχολιάσει ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφειάδης φιλοξενούμενος στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ανέφερε ότι η εταιρεία έπρεπε να είχε αντικαταστήσει τον στόλο της αυτόν τον μήνα. Έχει παραγγείλει 40 καινούργια λεωφορεία που δεν έχουν φτάσει ακόμα.

Σημείωσε ότι, επειδή έχει καθυστερήσει θα της επιβληθεί μηνιαίο πρόστιμο μέχρι να έρθουν. «Αναγνωρίζουν και οι ίδιοι το πρόβλημα γι’ αυτό έχουν πάρει ακόμα 10 λεωφορεία από μία άλλη εταιρεία στην Κύπρο για να προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Ο κ. Βαφειάδης τόνισε πως υπάρχουν τροχοδρομημένες λύσεις που είναι στα σκαριά. Τα λεωφορεία είναι κάτω των 20 ετών είναι σύμφωνα με την νομοθεσία αλλά ο στόλος είναι παμπάλαιος και πρέπει να αλλάξει.

«Έχουμε συχνά παράπονα για την κατάσταση των καθισμάτων αλλά και για την καθαριότητα και πρέπει να αλλάξουν γιατί εξυπηρετούν αρκετό κόσμο και οι γραμμές είναι γεμάτες συνεχώς και προσπαθούμε να το λύσουμε», κατέληξε.

Πηγή: Sigmalive