Υπηρεσία Θήρας: Συχνές υποθέσεις οπλοκατοχής ανήλικων στο κυνήγι

H νομοθεσία απαγορεύει την κατοχή κυνηγετικού όπλου από άτομο που είναι κάτω των 18 ετών

Aitoloakarnania nearos 1 άδεια κυνηγίου, ΑΝΗΛΙΚΟΙ, Κυνήγι

Για τα περιστατικά οπλοκατοχής από ανήλικους μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο λειτουργός του Τμήματος Θήρας Πέτρος Αναγιωτός.

Αρχικά ανέφερε ότι η νομοθεσία απαγορεύει την κατοχή κυνηγετικού όπλου από άτομο που είναι κάτω των 18 ετών, δεν έχει εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία, ενώ χρειάζεται να παρακολουθήσει κάποια μαθήματα και να παρακαθήσει σε εξετάσεις.

Πρόσθεσε ότι η νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή και ξεκινά με πρόστιμο δύο χιλιάδων ευρώ και ανεβαίνει σε συνδυασμό με άλλα αδικήματα. «Είναι θεμιτό να συμμετέχουν στο κυνήγι οι ανήλικοι ως συνοδοί, όταν λαμβάνουν τα μέτρα τους», είπε.

Επεσήμανε ότι υπάρχουν πολύ συχνά τέτοιες υποθέσεις όπου καταγγέλλονται ανήλικοι για κατοχή κυνηγετικού όπλου, τονίζοντας ότι προσπαθούν μέσα από τις διαλέξεις να μεταφέρουν τα σημεία που πρέπει να προσέχει κάποιος.

Στη συνέχεια μίλησε για τους κυνηγούς που πηγαίνουν στις εξορμήσεις και αφήνουν αδέσποτα τα σκυλιά τους, διευκρινίζοντας ότι από φέτος όλοι οι κυνηγοί πρέπει να γράφουν τον αριθμό σήμανσης του σκύλου στην άδεια κυνηγίου τους.

Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχουν ορισμένες φυλές που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι. «Να μας προβληματίσει αν δούμε ένα αδέσποτο σκύλο σε περιοχές που επιτρέπεται το κυνήγι».