Υπόθεση ομαδικού βιασμού Αγίας Νάπας: Ανατροπή της απόφασης στο Ανώτατο

Ανέτρεψε την καταδίκη της 19χρονης Βρετανίδας που καταδικάστηκε για δημόσια βλάβη, μετά από ψευδή καταγγελία, ότι έπεσε θύμα βιασμού από δώδεκα Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα το καλοκαίρι του 2019, το Ανώτατο Δικαστήριο

33b37052452221085c4a0fe510215998 4 exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Καταγγελία, ομαδικός βιασμός, φυλακιση

Απόφαση για την έφεση της Βρετανίδας, που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα το καλοκαίρι του 2019, θα εκδώσει στις 12.00 το Ανώτατο Δικαστήριο.

Εξάλλου από τις 11.15 πραγματοποιείται εκδήλωση αλληλεγγύης για τη Βρετανίδα έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Τον Ιανουάριο του 2020 η Βρετανίδα καταδικάστηκε για ψευδή καταγγελία βιασμού από τους 12 Ισραηλινούς τον Ιούλιο του 2019.

Στην έφεση, που κατατέθηκε στις 16 Σεμπτεμβρίου 2021, οι Βρετανοί και Κύπριοι δικηγόροι της νεαρής γυναίκας υποστήριξαν με υπόμνημα 70 σελίδων πως η καταδίκη και συνεπακόλουθη τετράμηνη φυλάκιση με αναστολή της πελάτισσάς τους ήταν «εξαιρετικά αναξιόπιστη» και θα πρέπει να ανατραπεί.

Τόνισαν πως όσο η καταδίκη ισχύει καταστρέφει το μέλλον μιας νεαρής γυναίκας που εν τέλει ήταν το θύμα μιας σεξουαλικής επίθεσης.

exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Καταγγελία, ομαδικός βιασμός, φυλακιση

Η νεαρή από το Ντάρμπισιρ της Αγγλίας ήταν 19 ετών όταν υπέστη τον καταγγελλόμενο βιασμό. Αργότερα ανακάλεσε την καταγγελία της, αλλά όπως υποστηρίζει η ίδια, κατόπιν πίεσης και υπό τις υποδείξεις της κυπριακής αστυνομίας και χωρίς την παρουσία συνηγόρου.

Όπως είχε αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, αν η έφεση δεν οδηγήσει σε ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης, οι δικηγόροι της νεαρής Βρετανίδας θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.