La la la λατρευτή μου Γιουροβίζιον

a 37 Έχει κι εν κι έχει..., Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ
a 6523 Έχει κι εν κι έχει..., Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ
Της Ζαφείρως Αναστασίου

Πάει και η Eurovision. Ωραίο “πανηγύρι” είδαμε και φέτος. Αλλά αυτό που έκανε σε όλους μας εντύπωση ήταν το θρίλερ που ακολούθησε… 

Όχι, δεν είδαμε καμιά ταινία όπως τον “Τζακ τον Αντεροβγάλτη” μετά το διαγωνισμό, απλά αναφέρομαι στην ψηφοφορία. Τουλάχιστον αν το γνωρίζαμε θα πηγαίναμε για ύπνο νωρίς και θα κοιμόμασταν ευτυχισμένοι. Γιατί με κάθε ειλικρίνεια, γνωρίζουμε πως αυτό που έγινε προχθές βράδυ στο Μπακού ήταν άδικο.

Η Ήβη και η Ελευθερία μας, ήταν δύο από τις καλύτερες παρουσίες που είδαμε στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision και αυτό δεν το λέμε γιατί είμαστε παιδιά των Κοκκινοχωρίων! Τώρα, αν η Ευρώπη είναι κακόγουστη δεν φταίμε εμείς! Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε το νικητήριο τραγούδι της Σουηδίας, γιατί πραγματικά ήταν το καλύτερο της διοργάνωσης και του άξιζε και με το παραπάνω η 1η θέση. Αλλά, το πως συμπληρώθηκε η υπόλοιπη δεκάδα πραγματικά μας απογοήτευσε. Εκτός από τις γιαγιάδες της Ρωσίας φυσικά -γιατί μία συμπάθεια στην 3η ηλικία την έχουμε- τα υπόλοιπα ήταν τι να πω… Είδαμε τον Τούρκο να προσπαθεί να μιλήσει Αγγλικά, αλλά να μας ακούγονται Τούρκικα, ακούσαμε το Σέρβο να μας θυμίζει τον Πλούταρχο στο “Σαν παλιό πειρατικό” (κλέφτη), και την Αλβανίδα που πρέπει να έχει 3 μήνες να λούσει τα μαλλιά της. Η κοπέλα του Αζερμπαιτζάν που από μακριά φαινόταν πολύ όμορφη, αλλά από κοντά το μποτοξάκι ήταν εμφανές και η Εσθονία που είχε μια συνηθισμένη μπαλάντα. Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία ήταν τα μόνα καλόγουστα τραγούδια.

Τελικά, η ‘Hβη μας ήταν κάτι σαν την Μπάγερν Μονάχου, στον τελικό του Champions League, το περασμένο Σάββατο. Γιατί πραγματικά είχε μια πολύ καλή εμφάνιση, αλλά δυστυχώς δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τέλοσπαντων, εμείς τα κορίτσια μας τ’ αγαπάμε και τα καμαρώσαμε, έστω κι αν η Ευρώπη δεν τα εκτίμησε. Κλείνοντας, θέλω να αναφέρω πως η Σουηδία τελικά, είναι ίσως η μόνη χώρα που αντιλαμβάνεται τι θα πει Eurovision. Εκτός του ότι προχθές βράδυ κέρδισε με διαφορά, έδωσε το δωδεκάρι στο “La la love” της Ήβης μας! Κάτι θα ξέρουν…