Ψάρια από την Τουρκία στο πιάτο μας

a 7338 Ειδήσεις
a 7338 Ειδήσεις
Ψάρια που φτάνουν από την Τουρκία στα κατεχόμενα μεταφέρονται παράνομα στις ελεύθερες περιοχές, σύμφωνα με έρευνα της τ/κ εφημερίδας Σταρ Κίπρις. Μετά από ισχυρισμούς ότι χιλιάδες τόνοι ψαριών που εισάγονται στο ψευδοκράτος από την Τουρκία μεταφέρονται κάθε Πέμπτη στις ελεύθερες περιοχές από αποθήκη στην κατεχόμενη Ομορφίτα, η εφημερίδα προέβη σε επιτόπου έρευνα… 

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο ανταποκριτής της εφημερίδας πήγε στην κατεχόμενη Ομορφίτα και διαπίστωσε ότι ψάρια που μεταφέρονται στα κατεχόμενα από τη Μερσίνα της Τουρκίας με το όχημα διεθνών μεταφορών (TIR) με αριθμούς εγγραφής 33 SH 079, φορτώνονται σε όχημα με αριθμούς εγγραφής της Κυπριακής Δημοκρατίας ΚΥΧ 956.

Το όχημα αυτό μεταβαίνει στη συνέχεια στο Τ/κ Εμπορικό Επιμελητήριο προκειμένου να πάρει τη συνοδευτική επιστολή των εμπορευμάτων και ακολούθως στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου προκειμένου να μεταφέρει τα ψάρια στις ελεύθερες περιοχές.

Επισημαίνει επίσης ότι με αυτό τον τρόπο μεταφέρονται 3.5 τόνοι ψάρια στις ελεύθερες περιοχές. Πηγή ανέφερε στην εφημερίδα ότι η διαδικασία αυτή αντιβαίνει εξ ολοκλήρου τον Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής.

Δημοσιεύεται επίσης φωτογραφία με τα δύο φορτηγά αυτοκίνητα.

Πηγή: onlycy.com