Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα εκτός Big 4 που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά το 2011

Ο Ολυμπιακός έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα στην τεράστια ιστορία του

Screenshot 2 36 Big 4, ευρωπαϊκό τρόπαιο, ΟλυμπιακοΣ

H κατάκτηση του Conference από τον Ολυμπιακό είναι μια τρομερή στιγμή, μια εποποιία τόσο για τον σύλλογο και τον κόσμο του όσο και για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με τους πανηγυρισμούς να μην έχουν ακόμα κοπάσει, η αξία της κατάκτησης του τροπαίου από τους «ερυθρόλευκους» είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν σκεφτεί κανείς ότι συνήθως οι ευρωπαϊκοί τίτλοι καταλήγουν συνήθως σε κάποια ομάδα των τεσσάρων κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία).

Screenshot 3 31 Big 4, ευρωπαϊκό τρόπαιο, ΟλυμπιακοΣ

Η Πόρτο και η λίστα των χωρών

Τελευταίο φορά που κατέκτησε κάποιον ευρωπαϊκό τίτλο εκτός του Big 4 ήταν το 2011 όταν η Πόρτο κατέκτησε το Europa League στο Δουβλίνο, νικώντας την Μπράγκα με 1-0.

Στην κορυφή της λίστας των χωρών με τίτλους ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων βρίσκεται η Ισπανία με 65, ενώ ακολουθεί με 50 η Ιταλία, 48 έχει η Αγγλία και 32 η Γερμανία. Η Ολλανδία μετρά 16, η Γαλλία 14, η Πορτογαλία 11, το Βέλγιο 7, η Σκωτία 4, η Σοβιετική Ένωση (πριν τη διάλυσή της) επίσης 4, η Ρωσία 3, η Ρουμανία 2 όπως και η Τουρκία, η Σουηδία και η πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία.

Από ένα πλέον έχει η Ελλάδα μαζί με την πρώην Ανατολική Γερμανία, την πρώην ενωμένη Τσεχοσλοβακία, την Ουκρανία και τη Δανία.

Πηγή: in.gr