ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Το ζευγάρι που φτιάχνει «θαύματα» από μπετόν

cache 846x3000 Analog medium 459414 310210 1722019 Νέα Αμμοχώστου

«Κάθε πρόοδος στην ανθρωπότητα ξεκινάει με μια ιδέα στο μυαλό ενός ανθρώπου», είπε κάποτε ο Καναδός συγγραφέας Μπράιαν Τρέισι. Μια φράση που ταιριάζει απόλυτα στον κάθε άνθρωπο, που έχει ένα όραμα και συγκεκριμένους στόχους στη ζωή του.

Μια ιδέα, μπορεί να εμπνεύσει τον καθένα και να τον κάνει να δημιουργήσει. Μια τέτοια ήταν και αυτή που είχαν δύο νέοι από την ελεύθερη Αμμόχωστο. Ο Γιώργος Παπέττας και η Άρια Αναστασίου.

Εν μέσω κρίσης και χωρίς δουλειά, έβαλαν τα πράγματα σε μία σειρά και προσπάθησαν να σκεφτούν, να δημιουργήσουν κάτι που θα τους γεμίζει, αλλά θα μπορεί και να τους προσφέρει τα προς το ζην. Μια ιδέα που θα χρωμάτιζε τα όνειρα τους και θα τους έδινε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Η ιδέα της δημιουργίας του IDEABAR, ενός αρχιτεκτονικού και δημιουργικού στούντιο, με δημιουργικές λύσεις σχεδιασμού, συνδύασε τα αρχιτεκτονικά σχέδια με τη δημιουργία διάφορων αντικειμένων που φτιάχνονται από μπετόν.

Νέα Αμμοχώστου

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, το IDEABAR άνοιξε τις πύλες του, αρχικά στο Λιοπέτρι και κατόπιν στο Παραλίμνι. Συνδύαζε την αρχιτεκτονική, που σπούδασε η Άρια, με την διοίκηση επιχειρήσεων που σπούδασε ο Γιώργος. Με κάποια λεφτά που είχαν στην άκρη, εν μέσω κρίσης, αποφάσισαν να επενδύσουν σε κάτι καινοτόμο για την Κύπρο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ