Ολοκληρώθηκε το Παγκύπριο Συνέδριο Εθελοντισμού στη Σωτήρα (photos)

a 45 Ειδήσεις
a 1167 Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 24ου Παγκυπρίου Συνεδρίου Εθελοντισμού το οποίο φιλοξενήθηκε από τον Δήμο Σωτήρας και διοργανώθηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου το Σάββατο, 23 Μαΐου. Το συνέδριο διοργάνωσαν το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού και το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Αμμοχώστου.

Στο συνέδριο χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Αμμοχώστου κ. Κωνσταντίνο Χατζηαναστάση, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού κ. Σταύρος Ολύμπιος, Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννης Γιαννάκη και ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γεώργιος Τάκκας.

Συμμετείψαν ως ομιλητές η κα Ανδρούλα Βασιλείου, Τέως Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπεύθυνη για την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τη Νεολαία, ο κ. Ονούφριος Κουλλά, Οικονομολόγος, Υπουργείο Οικονομικών και ο κ. Γρηγόρης Νεοκλέους, Σύμβουλος σε θέματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού

a1 7 Ειδήσεις

Ζέτα Αιμιλιανίδου: το Υπουργείο Εργασίας θα στηρίζει έμπρακτα το κοινωνικό έργο των εθελοντών.

Τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναγνωρίζοντας των εθελοντών «θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα και να στηρίζει έμπρακτα το κοινωνικό έργο που» επιτελούν, έδωσε σήμερα η αρμόδια Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε χαιρετισμό της στο συνέδριο.

Στο χαιρετισμό της Υπουργού που ανέγνωσε η Επαρχιακή Λειτουργός Ευημερίας Αμμοχώστου Λυδία Κουτσίδου, είπε ότι «το Υπουργείο Εργασίας, συνέχισε και θα συνεχίσει να παρέχει κρατικές ενισχύσεις για οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων που εμπίπτουν στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας. Το 2014, 261 προγράμματα τα οποία λειτουργούν 166 φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έλαβαν συνολική κρατική ενίσχυση ύψους €6.425.000».

a2 4 Ειδήσεις

Πρόσθεσε ότι «τα προγράμματα αυτά έδωσαν λύσεις σε θέματα φροντίδας ηλικιωμένων, στην απασχόληση παιδιών παρέχοντας ευκαιρίες εργοδότησης στους γονείς τους, έδωσαν στέγη σε άτομα με αναπηρίες, φιλοξένησαν ασυνόδευτους ανήλικους και προστάτευσαν οικογένειες, στις οποίες παρουσιάστηκαν κρούσματα βίας».

Στόχος του Υπουργείου Εργασίας, συνέχισε «είναι η εφαρμογή μιας ολιστικής μεταρρύθμισης παρέχοντας, αφενός, μέτρα για την ένταξη στην αγορά εργασίας και, αφετέρου, μέτρα επιδοματικής πολιτικής για τη διασφάλιση της επάρκειας των εισοδημάτων, ενισχύοντας τις απαραίτητες υπηρεσίες (όπως υπηρεσίες φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων) με στόχο ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο για τους πολίτες».

Πρόσθεσε πως «η συνολική μεταρρύθμιση της πολιτικής της κοινωνικής πρόνοιας αποτελεί και μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Προέδρου. Η κυβέρνηση από το 2014 εφάρμοσε αλλαγές, ψήφισε Νομοθεσίες και Κανονισμούς με στόχο τη μεταρρύθμιση του συστήματος πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης» είπε σημειώνοντας ότι σκοπός είναι « η κατοχύρωση σε κάθε άτομο/οικογένεια ενός ελάχιστου αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης στη βάση κριτηρίων που αφορούν το εισόδημα, την περιουσία, την σύνθεση της οικογένειας και τυχόν εξειδικευμένες ανάγκες».

a3 3 Ειδήσεις

Αφού είπε ότι «ο ρόλος και η συνεισφορά» των εθελοντών «γίνονται διπλά σημαντικοί και αξίζουν ιδιαίτερης μνείας εξαιτίας των συνθηκών που διανύουμε τα τελευταία χρόνια ως κράτος» σημείωσε πως «ο εθελοντισμός ήταν και είναι πρωτοπόρος στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο».

Η εθελοντική προσφορά ανέφερε «δεν πηγάζει ούτε από υποχρέωση, ούτε από καταναγκασμό, αλλά στηρίζεται στην εσώτερη, συνειδητή αίσθηση που έχει το άτομο να προσφέρει. Αυτή είναι η κινητήρια δύναμη του εθελοντισμού, η αλτρουιστική βούληση για προσφορά για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης του συνανθρώπου μας και, κατ´ επέκταση, η άνοδος του βιοτικού επιπέδου του τόπου μας».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατώντας εδώ

a4 2 Ειδήσεις

SotiraNews