Καρούσος για Χριστοδουλίδη: «Όχι στους αποστάτες»

Τάσσεται κατά Χριστοδουλίδη ο Καρούσος: «Ψήφος κατά συνείδηση, όχι στους αποστάτες»

EBDED8C0 8D75 4572 89A2 31A0EAE11B91 Γιάννης Καρούσος, ΔΗΣΥ, Εκλογές, ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Προεδρικές εκλογές 2023

Θέση κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη πήρε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, κατά τη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ.

Αυτούσια η ομιλία:

«Η σημερινή απόφαση στην εισαγωγή της θα πρέπει να περιέχει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι δούλεψαν και πρόσφεραν σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα. Και δεν εννοώ εμάς που είμαστε είτε διορισμένοι ή εκλεγμένοι αλλά τους αγνούς και τίμιους συναγερμικούς που εδώ και ένα χρόνο στάθηκαν δίπλα στον υποψήφιο μας ακολουθώντας τις αποφάσεις και το καταστατικό. Με ανιδιοτέλεια πρόσφεραν , δούλεψαν, ξενύχτησαν και σήμερα είναι απογοητευμένοι και δικαιολογημένα νιώθουν και προδομένοι.

Δυστυχώς, κάθε φορά -και αυτό που θα πω θεωρώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα μας προβλήματα ως παράταξη- αντί να επιβραβεύουμε αυτούς που είναι σωστοί και στη σημερινή περίπτωση το 75% που ψήφισε τον Αβέρωφ Νεοφύτου, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να ικανοποιούμε τους αποστάτες και αυτούς που είναι εναντίον των αποφάσεων μας δηλαδή το 25%.

Πληρώνουμε το γεγονός ότι αφήσαμε ή και αφήνουμε τον οποιονδήποτε να θεωρεί ότι μπορεί παραβιάζει το καταστατικό όποτε το θελήσει χωρίς καμία τιμωρία. Αντί να βλέπουμε το δάσος βλέπουμε το δέντρο. Στην Ελλάδα βλέπω συνεχώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαγράφει ακόμα και βουλευτές του. Γνώμονας μας πρέπει να είναι ένας. Η διαφύλαξη της ενότητας της παράταξης για το καλό της πατρίδας.

Θα ήθελα, επίσης, να υπενθυμίσω σε όλους ότι έχουμε καταστατικό και διαδικασίες και όλοι οφείλουμε να ακολουθούμε τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων και του καταστατικού. Και εγώ δηλώνω ότι θα ακολουθήσω την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου όποια και να είναι αυτή. Θα καταθέσω φυσικά και την εισήγηση μου. Αυτά που μας κάνουν άλλοι όμως, να μην τα κάνουμε εμείς.

Κατ’ αρχάς οι πολίτες μας επέλεξαν να είμαστε στην αντιπολίτευση και αυτό πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο για την οποιαδήποτε απόφαση. Για αυτό η πρώτη εισήγηση μου είναι ότι πρέπει να είμαστε στην αντιπολίτευση ασκώντας την φυσικά με υπεύθυνο τρόπο.

Το δεύτερο, επίσης σημαντικό, είναι ότι σήμερα πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε το κόμμα των θέσεων και καρεκλών που έχει εθιστεί στην εξουσία και ότι δεν είμαστε εκεί για να κάνει τη “δουλειά” του ο καθένας ή για να εξυπηρετούμε τα προσωπικά συμφέροντα του οποιουδήποτε. Έχουμε κουραστεί νομίζω να ακούμε το γνωστό: “δεν εκλέγηκα δεν σας ψηφίζω, δεν μου νομιμοποιήσατε την παρανομία μου, δεν σας ψηφίζω, δεν πληρώνω το δάνειο μου εάν δεν μου το κανονίσετε δεν σας ψηφίζω, εάν δεν μου διορίσετε το παιδί μου δεν σας ψηφίζω” και πάρα πολλά άλλα, τα οποία τα γνωρίζουμε και τα ζήσαμε.

Δεν θέλω και δεν επιθυμώ μια παράταξη που να μας τρέχουν ή να μας θέλουν για να κάνουν τις” δουλειές” τους, αλλά μια παράταξη που τα μέλη και οι φίλοι της να την υποστηρίζουν για τις αρχές της, για τον τρόπο που λειτουργεί , για τις πρωτοβουλίες της και τις τομές που φέρνει σε αυτή τη χώρα.

Πρέπει να δούμε το κόμμα μας, την παράταξη μας, γιατί το μέλλον της χώρας εξαρτάται από την υγεία και τη δύναμη μας και με το να βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση θα μας δώσει το χρόνο να διορθώσουμε τα λάθη μας, να έρθουμε σε επαφή με τη βάση μας, να βελτιωθούμε και να δυναμώσουμε.

Σε ό, τι αφορά τους 2 υποψηφίους του δευτέρου γύρου, από τη μια έχουμε τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος παραβίασε όλες τις βασικές αρχές και αξίες αυτής της παράταξης παρόλο που του δόθηκε η ευκαιρία ακόμα να πάμε και στη βάση. Δεν μπορούμε να στηρίξουμε τον οποιονδήποτε είναι αποστάτης και διασπαστής καθώς θα αποτελεί εξευτελισμό για την παράταξη και θα στείλουμε λάθος μήνυμα. Τι θα γίνεται αύριο, σε τοπικές εκλογές, σε βουλευτικές, σε μελλοντικές προεδρικές; Θα κατεβαίνουν πάντα 2 συναγερμικοι ένας επίσημος και ένας ανεπίσημος; Δεν πρέπει να αφήσουμε έτσι, παράθυρο ανοικτό.

Ενδεχόμενο στήριξης Νίκου Χριστοδουλίδη θα είναι εναντίον της παράταξης και είναι εκεί που θα μειωθούν τα ποσοστά μας, αφού αυτό θα επιφέρει σοβαρή εσωστρέφεια στον κόσμο μας ενώ θα ανοίξει το δρόμο για παρεμβάσεις αποστατών και όχι μόνο. Ταυτόχρονα σε ό, τι δεν θα πηγαίνει καλά θα μας επιρρίπτει τις ευθύνες και σε ό, τι πάει καλά θα απολαμβάνει την επιβράβευση αυτός και όχι εμείς.

Ένα σωστό κόμμα με αρχές και αξιοπρέπεια δεν μπορεί να στηρίξει Νίκο Χριστοδουλίδη. Προσωπικά τουλάχιστον, εσείς οι παλαιότεροι έτσι με αυτές τις αρχές με μάθατε να πολιτεύομαι.

Από την άλλη έχουμε τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, έναν έντιμο και τίμιο άνθρωπο, Δεξιό ο οποίος στηρίζεται από το ΑΚΕΛ με το οποίο δεν έχουμε τίποτε κοινό. Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, η καλύτερη και πιο ΣΟΦΗ επιλογή για την παράταξη μας είναι η ψήφος κατά συνείδηση και σε κάθε ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ο ΔΗΣΥ να είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση ως το μεγαλύτερο κόμμα της Κύπρου.

Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τον μέλλον της παράταξης.

Επίσης, εισηγούμαι ΜΑΖΙ με τις εκλογές για πρόεδρο να γίνουν για όλη την ηγεσία.

Αγαπητέ μου Πρόεδρε, παρακολουθώντας κάποιες αναλύσεις την Κυριακή είδα ότι στις ηλικίες 18-25 ήσουν πρώτος με ποσοστό 31 και κάτι τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η παράταξη έχει μέλλον και με τις σωστές κινήσεις θα την ανεβάσουμε εκεί που της αξίζει. Ξεκινώντας από την αποψινή μας απόφαση γι αυτό και θεωρώ ότι η πιο υπεύθυνη στάση είναι ψήφος κατά συνείδηση.

Αγαπητέ μου Αβέρωφ Νεοφύτου, έδωσες μια μάχη ουσιαστικά μόνος σου, απέναντι από αποστάτες με δούρειους ίππους και εφιάλτες που υποδείκνυαν τα στενά για να πάρουν τις Θερμοπύλες.

Τα μαθαίνουμε μέρα με τη μέρα, δεν μένει τίποτα κρυφό. Εάν δεν είχαμε αποστάτη και διασπαστή, σήμερα θα είχες ένα ποσοστό 1ού γύρου περίπου στο 38% και θα ήσουν ο επόμενος ΠτΔ. Αυτό λέει πολλά για την υποψηφιότητα σου.

Παρόλο που δεν τα καταφέραμε, κέρδισες τις καρδιές των αγνών συναγερμικών και αυτούς πρέπει να δούμε απόψε, αυτών τα μηνύματα πρέπει να ακούσουμε, ας μην τους απογοητεύσουμε γιατί θα τους χάσουμε και αυτούς.

Πάνω σε αυτούς, τους πολλούς και όχι τους λίγους, τους σωστούς και όχι τους αποστάτες πρέπει να κτίσουμε και να στηρίξουμε το μέλλον μας και μαζί τους να θωρακίσουμε το σπίτι μας. Αυτό απαιτεί ο αγνός, απλός συναγερμικός σήμερα.

Ψήφος κατά συνείδηση – ΟΧΙ στους ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ.»