Πολιτικη

Κασουλίδης: Να αποφασίσει ο Τύπος της Κύπρου ποιους πρέπει να πιστεύει

Τον Βοηθό ΓΓ των ΗΕ για την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την Αμερική κ. Miroslav Jenča συνάντησε σήμερα ο Πρόεδρος, στο προεδρικό μέγαρο. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης προέβη σε δηλώσεις με το πέρας της συνάντησης. Μεταξύ άλλων και ερωτηθείς για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, ανέφερε,

«αλλεπάλληλες προκλήσεις από πλευράς κατοχής. Προκλήσεις στη Νεκρά ζώνη, προκλήσεις ότι πετυχαίνουν τάχα αναγνώριση στον οργανισμό τουρκόφωνων κρατών ή αλλού..

Δεν θα πετύχουν σε κανέναν, λέω εγώ.. και δεν πέτυχαν παρόλη την τουρκική προπαγάνδα. Ο Τύπος της Κύπρου πρέπει να διαλέξει ποιους πρέπει να πιστεύει, εμάς ή την τουρκική προπαγάνδα», είπε.

Αναφορικά με τις ενέργειες που έκανε η πλευρά μας, ο ΥΠΕΞ είπε χαρακτηριστικά, «κινήσαμε γη και ουρανό». Πρόσθεσε ότι έγιναν δικές του ενέργειες με τηλεφωνικές επικοινωνίες, παρεμβάσεις από τους εταίρους μας στην ΕΕ και σε επίπεδο Υπουργών και σε επίπεδο εξωτερικών σχέσεων. Έγιναν όπως είπε και παρεμβάσεις και από ΗΠΑ και από Κίνα. «Διασταυρώσαμε ότι κινήθηκαν..», σημείωσε.

Αναφορικά με τις οποιεσδήποτε εξελίξεις γύρω απ’ το Κυπριακό και τις εκλογές ο ΥΠΕΞ είπε ότι ελπίζει πως τα μηνύματα θα πάνε προκειμένου να μην χειροτερέψει η κατάσταση απ’ εδώ και πέρα μέχρι τις Προεδρικές. «Όταν είσαι σε περίοδο εκλογών και δημιουργείται τέτοιος βαθμός δυσαρέσκειας στην κυπριακή κοινή γνώμη, οι υποψήφιοι μηδενός εξαιρουμένου, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δεσμεύσεις από τις οποίες όποιος και να εκλεγεί θα είναι δύσκολο να επανέλθει μετά».

Ερωτηθείς για το αν ανησυχεί για τις οποιεσδήποτε αρνητικές εξελίξεις μέχρι τις εκλογές ο ΥΠΕΞ είπε πως «μίλησα δημόσια για τους κινδύνους για την Αμμόχωστο, για επεμβάσεις στην ΑΟΖ με γεωτρήσεις από πλευράς Τουρκίας. Δεν το έκανα για να φοβίσω τους Κυπρίους το έκανα προληπτικά… πράγματι αυτή τη στιγμή δεν διαβλέπουμε στον σύντομο ορίζοντα οποιεσδήποτε ενέργειες. Πιθανόν να δούμε μετά..», είπε.

Ροη Ειδησεων

ΠτΔ για μεταναστευτικό: Η παρούσα κατάσταση δεν είναι βιώσιμη για Λίβανο, Κύπρο και ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μετέβη σήμερα το πρωί στον Λίβανο μαζί με…

2 Μαΐου, 2024

Αντίδραση Δήμου Παραλιμνίου για χρέη 10εκ. ευρώ Δήμου Αγίας Νάπας σε Υδατοπρομήθεια

Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Δήμος Παραλιμνίου για το ενδεχόμενο…

2 Μαΐου, 2024

Γιατί βάφουμε κόκκινα τα αυγά το Πάσχα

Tο βάψιμο των αυγών είναι μια παράδοση που υπάρχει εδώ και πάνω από 2.500 χρόνια.…

2 Μαΐου, 2024

Βεγγαλικά και Πάσχα: Πώς θα συμπαρασταθείτε στους κροτοφοβικούς σκύλους

Συνηθίζεται να ρίχνουν βεγγαλικά μόλις ακουστεί το «Χριστός Ανέστη». Εκείνη τη στιγμή, δεκάδες σκύλοι διακατέχονται…

2 Μαΐου, 2024

Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι

Αρκετά ακριβότερες είναι οι τιμές των οπωροκηπτευτικών προϊόντων στα σημεία λιανικής πώλησης σε σχέση με…

2 Μαΐου, 2024

Μητρόπολη Ταμασού για Μονή Αββακούμ: Κανένας συμβιβασμός

«Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας, και προς τούτον, δεν χωρεί κανένας συμβιβασμός», αναφέρει σε…

2 Μαΐου, 2024