Κασουλίδης: Το σλόγκαν μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις είναι τουρκικό

«Μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις»

462d00186b5eb630554a145708b5ec14 Κασουλίδης

Τη θέση ότι το «σλόγκαν» ή το «σύνθημα» όπως το χαρακτήρισε, «μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις» είναι τουρκικό, διατύπωσε το πρωί της Τετάρτης ο Υπουργός Εξωτερικών.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Ιωάννης Κασουλίδης και ερωτηθείς για το Κραν Μοντανά το οποίο επανήλθε στο προσκήνιο μετά τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ, υπογράμμισε ότι «το σλόγκαν μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις προήλθε από την τουρκική πλευρά, για να καταδείξουν ότι η πλευρά μας είναι παράλογη. Ισχυρίστηκαν ότι μπορούν να το απορρίψουν διότι άφηνε απροστάτευτους τους Τ/κ. Θέση μας ήταν η κατάργηση των εγγυήσεων και η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων».

Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος έκανε υποσημείωση ότι «εννοούμε μηδέν τουρκικά στρατεύματα κατοχής. Μηδέν εγγυήσεις ναι και μηδέν τουρκικά κατοχικά στρατεύματα».

Ερωτηθείς για το αν υπήρξαν τότε διαφωνίες τότε είπε ότι ο ίδιος δεν ξέρει τι εννοούσε ο καθένας και ούτε θα καθίσει τώρα να ερμηνεύει και να δεχθεί αυτή τη διελκυστίνδα πλειοδοσίας στο ποιος ήταν ο πιο σκληρός και ο πιο αντιστρατευόμενος της κατάργησης των εγγυήσεων και των στρατευμάτων.

Ο κ.Κασουλίδης ερωτήθηκε και για την παρουσία του χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής όπου συζητήθηκαν θέματα γύρω από το φυσικό αέριο. «Είπα ότι πρόοδος στο κυπριακό θα διευκολύνει το θέμα της εξαγωγής φυσικού αερίου και από την άλλη πλευρά στασιμότητα στο κυπριακό, οι προσπάθειες αγωγών και οτιδήποτε όπου η Τουρκία θα αντισταθεί περιπλέκει το κυπριακό.

Δεν μιλούσα για τον East Med αλλά για το φυσικό αέριο και τις προσπάθειες εξαγωγής, μιλούσα για όλα τα θέματα διερευνήσεων, εξορύξεων και πωλήσεως του φυσικού αερίου».

sigmalive.com