Στεφάνου: «Λειτουργούσαμε ως καταφύγιο απατεώνων, έγινε πλιάτσικο»

Για τις κυρώσεις σε Κύπριους από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία για τις σχέσεις με Ρώσους ολιγάρχες μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου

AACC85A5 5E72 46D5 BD37 DA0A80F6C8AE

Για τις κυρώσεις σε Κύπριους από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία για τις σχέσεις με Ρώσους ολιγάρχες μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Εξήγησε ότι «είναι δύο τα σκέλη σε αυτή την υπόθεση. Το πρώτο είναι ότι έχουμε βγάλει όνομα εξαιτίας του γεγονότος ότι τα τελευταία χρόνια λειτουργούσαμε ως καταφύγιο απατεώνων, ως ξέπλυμα χρήματος μέσα από ένα κατ’ επίφαση πρόγραμμα επενδύσεων που δεν ήταν άλλο από το πρόγραμμα των «Χρυσών Διαβατηρίων». Έγινε πλιάτσικο και δυστυχώς συμμετείχε και η προηγούμενη Κυβέρνηση και το πρόβλημα έφτανε μέχρι και το ίδιο το προεδρικό. Είναι κάτι που δεν παραδέχθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση και δεν παραδέχθηκε το προφανές ότι υπήρχε σύγκρουση συμφέροντος. Όλα αυτά, με πολλά σαθρά φαινόμενα που εμφανίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια έβγαλαν ένα κακό όνομα για την Κύπρο, γίναμε πρωτοσέλιδα, ντοκιμαντέρ στο Χόλυγουντ. Όλα αυτά αποτελούσαν ψηφίδες μιας σαθρής εικόνας που δυσφήμιζε, δυσφημίζει και δεν ξέρω ακόμα πόσα χρόνια ακόμα θα δυσφημίζει την Κύπρο διεθνώς. Για αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε συντεταγμένα με ευθύνη της Κυβέρνησης να καθαρίσουμε το όνομα μας».

Συνέχισε ότι «για να καθαρίσουμε το όνομά μας θα πρέπει να αρχίσουμε από κάπου, αναδεικνύοντας όλα εκείνα τα σκάνδαλα που αμαύρωσαν το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας, με γρήγορες διαδικασίες να εντοπίσουμε τους ενόχους και όσοι ενέχονται σε αυτά τα σκάνδαλα να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

«Κατά δεύτερο,  οι Αγγλοαμερικανοί λειτουργούν στη βάση της δικής τους λογικής με αφορμή κάποια σαθρά φαινόμενα που υπάρχουν στην Κύπρο και αλλού για να κάνουν τη δική τους δουλειά, η οποία είναι εφ όλης της ύλης να καθαρίζουν με τους Ρώσους. Δηλαδή να λειτουργήσουν προς τέτοιες τιμωρητικές κατευθύνσεις εξυπηρετώντας τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα για να απορωσοποιήσουν περιοχές», συμπλήρωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Επεσήμανε ότι «ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ήταν από τις κεντρικές φυσιογνωμίες στη Βρετανία, όχι μόνο ως πρόεδρος της Τσέλσι αλλά και η έντονη παρουσία στους οικονομικούς, διπλωματικούς και κοσμικούς κύκλους του Λονδίνου. Μετατράπηκε από πρόσωπο που τύγχανε προνομιακής συμπεριφοράς σε μαύρο πρόβατο. Εδώ βλέπουμε τις σκοπιμότητες και τις πολιτικές των δύο μέτρων και δύο σταθμών».

Κατέληξε ότι «η Κυβέρνηση και οι εποπτικές Αρχές θα πρέπει να είναι δίκαιες, να μην αδικήσουμε κόσμο και να μην λειτουργήσουν οι κυρώσεις ως εργαλείο για να καθαρίσουμε κάποιους που είναι ανεπιθύμητοι όχι γιατί είναι απατεώνες αλλά επειδή θέλουν να απορωσοποιήσουν την περιοχή και την Κύπρο».