Διάλεξη για τον τουρισμό στο Πανεπιστήμιο UCLAN (ΕΙΚΟΝΕΣ)

2 Κώστας Κουμής

Διάλεξη για τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Πανεπιστήμιο UCLAN.

Η εκδήλωση είχε τίτλο “Advancements in the Cypriot Hospitality and Tourism Industry: Opportunities and Challenges”.

5 Κώστας Κουμής

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Δρ Ασπασία Σιμιλλίδου και Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, Κώστας Κουμής.

Ομιλίες και παρουσιάσεις έγιναν επίσης από Διευθυντικά Στελέχη γνωστού τουριστικού ομίλου.

3 Κώστας Κουμής

Στην ομιλία του ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΤ -που είχε χαρακτήρα παρουσίασης- ανέλυσε την πορεία του τουρισμού της χώρας μας τα τελευταία χρόνια, καθώς επίσης και τα πλεονεκτήματα και τα μειονέκτηματα που χαρακτηρίζουν την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στην Εθνική Στρατηγική Τουρισμού που ως γνωστό παρουσιάστηκε πριν από κάποιους μήνες από τους Ισπανούς μελετητές της THR.

6 1 Κώστας Κουμής

Ο Κώστας Κουμής μέσα από την παρουσίαση (που σημειωτέο έγινε στην Αγγλική γλώσσα λόγω και της παρουσίας ξένων φοιτητών), τόνισε την αξία και την σημασία του ισχυρού αυτού εργαλείου που ονομάζεται Εθνική Στρατηγική Τουρισμού και τόνισε ότι η αξία της θα πολλαπλασιαστεί εάν όλοι οι ενασχολούντες με τον κλάδο ενημερωθούν προκειμένου να αντιληφθούν στο απόλυτο την πραγματική εικόνα του τουρισμού της χώρας μας, αλλά και την αξία της εφαρμογής της.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί αν για την εφαρμογή της Στρατηγικής για τον τουρισμό στη χώρα μας δεν εμπλακεί ολόκληρος ο κόσμος του τουρισμού (“Nothing can be achieved if the whole tourism community is not engaged in the implementation of the national tourism strategy”).

Ανέφερε επίσης ότι η σοβαρή δουλειά των τελευταίων ετών θα πρέπει να συνεχιστεί και πως η η φετινή χρονιά απαιτεί αφοσίωση και σίγουρα όχι εφησυχασμό.

Είπε, επίσης, ότι ακόμη δεν μπορούμε να μιλήσουμε για νέα εποχή στον τουρισμό, παρά τα καλά αποτελέσματα των τελευταίων ετών αφού η Κύπρος υστερεί στις υποστηρικτικές υποδομές και στο πλαίσιο διακυβέρνησης του τουρισμού.

Οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου ανέλυσαν κατά κύριο λόγο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ξενοδοχειακή βιομηχανία και ειδικά τα προβλήματα που παρουσιάζονται σχετικά με την εξεύρεση προσωπικού.

Η εκδήλωση έκλεισε με διάλογο μεταξύ των παρευρισκομένων και των εισηγητών.

4 Κώστας Κουμής

Famagusta.News