Η εβδομάδα μέσα από τις πιο δυνατές εικόνες

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Η εβδομάδα μέσα από τις πιο δυνατές εικόνες

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Πεκίνο, Κίνα: Συντεταγμένος «πόλεμος» κατά του κοροναϊού

ap 20035220364278 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Φαίνεται ότι ανακαλύφθηκε η ρίζα του κακού που έφερε στον πλανήτη την επιδημία του νέου κοροναϊού, ο οποίος σύμφωνα με την καταγραφή της Παρασκευής (07/02) είχε προκαλέσει τον θάνατο 636 ανθρώπων, προσβάλλοντας περίπου 31.400 άτομα σε όλον τον κόσμο. Ακόμη και οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη κυκλοφορούν με μάσκες, την ώρα που ο αγώνας για την εξόντωσή του (ή τουλάχιστον του περιορισμού του) συνεχίζεται.

Γκαπιεόνγκ, Νότια Κορέα: Όλα του γάμου δύσκολα…

ap 20038159269017 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Πολλά ζευγάρια από όλο τον κόσμο -κυρίως από ασιατικές χώρες- συγκεντρώθηκαν σε εμπορικό κέντρο της Γκαπιεόνγκ, στη Νότια Κορέα, προκειμένου να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου σε μια μαζική τελετή.

ap 20038081085272 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Υπό τον φόβο του νέου κοροναϊού, πολλά από τα αντρόγυνα αποφάσισαν να ζήσουν τη σημαντική αυτή ημέρα για εκείνος φορώντας μάσκες. Σίγουρα όχι και το καλύτερο δυνατό σημάδι για την έναρξη του έγγαμου βίου.

Χονγκ Κονγκ: Όταν το όνειρο της κρουαζιέρας γίνεται εφιάλτης

ap 20036186149862 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Περίπου 3.600 άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα σε λιμάνι του Χονγκ Κονγκ πάνω στο κρουαζιερόπλοιο World Dream, του οποίου τρεις πρώην επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό. Το ίδιο ισχύει και με 3.700 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται σε καραντίνα στα ανοικτά της Γιοκοχάμα. Το όνειρο μιας μαγευτικής κρουαζιέρας έχει μετατραπεί για τους ανθρώπους αυτούς σε έναν εφιάλτη.

Τιουμέν, Ρωσία: Στην… πρίζα υπό τον φόβο του ιού

ap 20036279361787 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ένα καλοκουρδισμένο γκρουπ από γιατρούς ετοιμάζεται να αναλάβει δράση σε ένα αεροδρόμιο λίγο έξω από την πόλη Τιουμέν, στη μέση της Σιβηρίας, προκειμένου να ελέγξει 80 ανθρώπους για την πιθανότητα να είναι φορείς του κοροναϊού.

Μπαχτσεσεράι, Τουρκία: Αναζητώντας ίχνη ζωής μέσα στα χιόνια

ap 20036520205440 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Πάνω από 40 άτομα έχουν χάσει (επιβεβαιωμένα) τη ζωή τους, όταν χιονοστιβάδα τους καταπλάκωσε την Τετάρτη (05/02) στο Μπαχτσεσεράι. Δεκάδες μέλη συνεργείων διάσωσης επιχειρούσαν στην περιοχή, στην προσπάθεια αναζήτησης ζωής μέσα σε αυτό εφιαλτικό λευκό σκηνικό.

Λόντι, Ιταλία: Τα συντρίμμια μιας σιδηροδρομικής τραγωδίας

ap 20037477815975 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Δύο άνθρωποι (οι μηχανοδηγοί της αμαξοστοιχίας) έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη την Πέμπτη (06/02) στο Λόντι της Ιταλίας, κοντά στο Μιλάνο.

Κίεβο, Ουκρανία: Η απόγνωση στα μάτια του αγρότη που μπορεί να χάσει τη γη του

ap 20037452385241 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό της Ουκρανίας έχει προκαλέσει νομοσχέδιο για την αγροτική πολιτική, με την κυβέρνηση της χώρας να επιθυμεί την πώληση γεωργικών εκτάσεων, με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας. Οι αγρότες ξεσηκώθηκαν, φοβούμενοι ότι θα χάσουν τη γη τους (χαρακτηριστική η έκφραση στο πρόσωπο του συγκεκριμένου ανθρώπου), ενώ μέσα στο Κοινοβούλιο πιάστηκαν στα χέρια με αφορμή αυτήν την υπόθεση.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ: «Πυρά» στους αντιπάλους του από τον Τραμπ μετά την αθώωσή του

ap 20037700219566 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Έντονοι ήταν οι πανηγυρισμοί του Ντόναλντ Τραμπ μετά την αθώωσή του από τη Γερουσία, από τις δύο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και παρακώλυσης της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου. Μάλιστα, στην ομιλία του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε την όλη ιστορία μια μαλ@@@.
ap 20036153237732 1 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Από την άλλη, έντονη ήταν η δυσφορία της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, η οποία έσκισε ένα από τα έγγραφα που είχε μπροστά της, όταν ανακοινώθηκε η -αναμενόμενη είναι αλήθεια- απόφαση. Μάλιστα, στη δική της τοποθέτηση ανέφερε πως ο Τραμπ έχει… εκτροχιαστεί.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ: Το αστέρι του θα λάμπει για πάντα

ap 20037113305553 1 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο Κερκ Ντάγκλας, ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου, εμβληματική μορφή μιας χρυσής εποχής του Hollywood, άφησε την Τετάρτη (05/02) την τελευταία του πνοή σε ηλικία 103 ετών. Φεύγοντας πλήρης ημερών, άφησε για πάντα το στίγμα του στον καλλιτεχνικό χώρο, με το αστέρι του να λάμπει για πάντα στο Walk of Fame του Λος Άντζελες.

Μαδρίτη – Μπιλμπάο: Ισπανία: Η έκπληξη, το στοιχείο που ξεχωρίζει το ποδόσφαιρο

ap 20037708460340 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Το ποδόσφαιρο είναι το πλέον δημοφιλές άθλημα στον πλανήτη, γιατί -εκτός των άλλων- περιλαμβάνει περισσότερο των άλλων το στοιχείο της έκπληξης. Αυτό επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με όλα τα αουτσάιντερ να περνούν στους «4» της διοργάνωσης.

ap 20037791017486 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Αποκορύφωμα των εκπλήξεων ήταν η Πέμπτη (06/02), όταν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έμειναν εκτός συνέχειας, καθώς οι Βάσκοι της Ρεάλ Σοσιεδάδ (3-4) και της Αθλέτικ Μπιλμπάο (1-0), αντίστοιχα, αποδείχθηκαν πολύ σκληρά καρύδια. Η έκφραση των Φεντερίκο Βαλβέρδε και Λιονέλ Μέσι, είναι αντιπροσωπευτική για το τι συνέβη σε αυτά τα δύο παιχνίδια.