Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

fwtografies evdomadas 000 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Φωτογραφίες που έχουν «πιάσει» με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη. Οι πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας οφείλουν να έχουν κάποια βασικά συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, και πόνο. Όλα εκείνα δηλαδή που κάνουν τη ζωή μας να έχει κάποιο νόημα. Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Αυτό είναι σίγουρο και αποδεδειγμένο. Τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Να πώς κατέγραψαν οι φωτογράφοι του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά μέρες.

Λουχάνσκ, Ουκρανία: Η ζωή υπό την απειλή του πολέμου

Αμερικανός στρατιώτης

Μέλη του Κοινού Κέντρου Ελέγχου και Συντονισμού για την κατάπαυση του πυρός της γραμμής οριοθέτησης, ή JCCC, τραβούν φωτογραφίες από έναν κρατήρα και από ζημιές σε σπίτι από βλήμα πυροβολικού που έπεσε στη Βρουμπίβκα, ένα από τα τουλάχιστον οκτώ σημεία που έπληξαν το χωριό την Παρασκευή 18/2, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, στην περιοχή Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα μπορούσε ακόμα να εισβάλει στην Ουκρανία εντός των επόμενων ημερών και η Ρωσία απέλασε τον υπ’ αριθμόν 2 διπλωμάτη στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, καθώς οι εντάσεις φούντωσαν εκ νέου στη χειρότερη αντιπαράθεση Ανατολής-Δύσης των τελευταίων δεκαετιών.

Ένταση στην Ουκρανία

Ένας Αμερικανός στρατιώτης στέκεται προσοχή κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπερκ στην αεροπορική βάση Mihail Kogalniceanu, κοντά στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, Κοστάντα, στην ανατολική Ρουμανία. Ο Στόλτενμπεργκ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία την Παρασκευή και βρέθηκε σε μια στρατιωτική αεροπορική βάση που θα φιλοξενήσει μερικούς από τους 1.000 αμερικανούς στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα καθώς η συμμαχία ενισχύει τις δυνάμεις της στην ανατολική πλευρά καθώς η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας βρίσκεται στο κόκκινο.

Αμερικανός στρατιώτης

Στον αντίποδα οι άνθρωποι στο Κίεβο προσπαθούν να ζήσουν όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά με κάποιους από αυτούς να γιορτάζουν με το ταίρι τους τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ζευγάρι στην Ουκρανία

Πετρόπολις, Βραζιλία: Η ελπίδα θάφτηκε στις λάσπες

Πλημμύρες στην Βραζιλία

Ένας διασώστης κάνει διάλειμμα τη δεύτερη μέρα των προσπαθειών διάσωσης μετά από θανατηφόρες κατολισθήσεις στην Πετρόπολις της Βραζιλίας. Φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις παρέσυραν σπίτια και αυτοκίνητα, αλλά ακόμη και όταν οι οικογένειες ετοιμάζονταν να θάψουν τους νεκρούς τους, ήταν ασαφές πόσα πτώματα παρέμειναν παγιδευμένα στη λάσπη.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Όταν το χιπ χοπ αψηφά τους κανόνες

Ο EMinem στο Super Bowl

Συνάντηση αστέρων στο Half Time Show του Super Bowl στην Αμερική. Eminem, Dr Dre, Snoop Dog, Κέντρικ Λαμάρ και Mary Blige ένωσαν τις δυνάμεις τους στο ημίχρονο του αγώνα των Ραμς με τον Μπένγκαλς και έδωσαν ρέστα στη σκηνή. Την παράσταση έκλεψε ο Eminem με την κίνησή του να γονατίσει σε ένδειξη αλληλεγγύης με το κίνημα Black Lives Matter παρά τις εντολές του NFL να μην το κάνει.

Πεκίνο, Κίνα: Ο απόλυτος συγχρονισμός στον πάγο

Στιγμιότυπο από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Vanessa James και ο Eric Radford, από τον Καναδά, διαγωνίζονται στο πρόγραμμα ζευγαριών κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού καλλιτεχνικού πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022, στο Πεκίνο. Η κάμερα κατάφερε να πιάσει το καρέ με την James να βρίσκεται οριζόντια με τον πάγο.

Γιογκιακάρτα, Ινδονησία: Δύο χρόνια μετά και το μακάβριο έργο συνεχίζεται

Άνδρες σε νεκροταφείο covid στην Ινδονησία

Εργαζόμενοι με προστατευτικές στολές θάβουν ένα ακόμα θύμα κορονοϊού κατά τη διάρκεια μιας κηδείας σε ένα νεκροταφείο στη Γιογκιακάρτα της Ινδονησίας. Οι ρυθμοί που οι άνθρωποι πεθαίνουν από επιπλοκές του Covid-19 παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα παγκοσμίως.

Λες Καγιέ, Αϊτή: Η ζωή συνεχίζεται (με κάποιο τρόπο)

Παιχνίδι σεισμόπληκτων στην Αϊτή

Παιδιά παίζουν στον καταυλισμό Ντεβιρέλ στο Λες Καγιέ, στην Αϊτή. Χιλιάδες Αϊτινοί που έχασαν τα σπίτια τους στον σεισμό που κόστισε τη ζωή σε πάνω από 2.500 άτομα παραμένουν σε καταυλισμούς, ζώντας σε στενά καταφύγια από πλαστικά και υφασμάτινα φύλλα.

Λιντόσο, Ισπανία: Ακραία ξηρασία και βροχές με το κιάλι

Ξηρασία στην Ισπανία

Ένα δέντρο που αναδύθηκε λόγω ξηρασίας στη δεξαμενή Λιντόσο, στη βορειοδυτική Ισπανία, δείχνει τις μεγάλες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Μεγάλα τμήματα της Ισπανίας αντιμετωπίζουν ακραία ή παρατεταμένη ξηρασία, με τις βροχοπτώσεις αυτό το χειμώνα να φτάνουν μόνο το ένα τρίτο του μέσου όρου τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση είναι παρόμοια στη γειτονική Πορτογαλία, όπου το 45% της χώρας υφίσταται πλέον μία συνθήκη «σοβαρής» ή «ακραίας» ξηρασίας.

Κίτο, Εκουαδόρ: Γυναίκες «φωνάζουν» φιμωμένες για το δικαίωμα στο σώμα τους

Γυναίκες διαμαρτύρονται για το δικαίωμα στην άμβλωση

Ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών και υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση κάθονται φιμωμένες και δεμένες ως μέρος μιας διαδήλωσης έξω από την Εθνοσυνέλευση, ενώ οι νομοθέτες ψηφίζουν εάν θα επιτραπεί η άμβλωση σε όλες τις περιπτώσεις βιασμού, στο Κίτο του Ισημερινού. Επί του παρόντος, η άμβλωση είναι νόμιμη στο Εκουαδόρ εάν η ζωή της μητέρας βρίσκεται σε κίνδυνο ή σε περιπτώσεις βιασμού γυναίκας με διανοητική στέρηση.

Πουέρτο Τριούμφο, Κολομβία: Πώς ο Εσκομπάρ έβαλε σε κίνδυνο… τους ιπποπόταμους

Κοντινή εικόνα από ιππόποταμο

Ένας ιπποπόταμος κολυμπά στον ποταμό Μαγκνταλένα στο Πουέρτο Τριούμφο, της Κολομβίας. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Κολομβίας ανακοίνωσε στις αρχές Φεβρουαρίου ότι οι ιπποπόταμοι είναι χωροκατακτητικό είδος, ως απάντηση σε μήνυση κατά της κυβέρνησης σχετικά με το αν πρέπει να σκοτώσουν ή να στειρώσουν τους ιπποπόταμους που εισήχθησαν παράνομα από τον βαρόνο των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ και των οποίων ο αριθμός αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς και αποτελεί απειλή για τη βιοποικιλότητα.

 

via: Newsbeast