Al Jazeera – Guardian – ICIJ και οι… “κόπανοι” Κυπραίοι

Oι θεομπαίχτες κορδώνουν κιόλας όταν έρχεται η Guardian το BBC και διασύρουν την χώρα μας. Τουλάχιστο ο Ιούδας κρεμμάστηκε μόνος του. Αυτοί πανηγυρίζουν κιόλας!

wolfsheep Al Jazeera, ICIJ, Αποκαλύψεις, διαβατήρια, διαφθορά, Επενδυτικό Πρόγραμμα, Τζιοβάνης

Γράφει ο Διογένης

Κρατούσαν όλοι ανήσυχοι τα κινητά τους τηλέφωνα. Ανέμεναν την δημοσιοποίηση των προαναγγελλόμενων αποκαλύψεων από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, για την εμπλοκή της Κύπρου αλλά και Κυπρίων πολιτών και επαγγελματιών στη διαφθορά.

Στο Twitter (X) γινόταν ένας πόλεμος ανακοινώσεων από τους αυτοανακυρυσσόμενους κήρυκες της ηθικής. Μια νέα κάστα ανθρώπων. Κάποιοι που αυτοβαφίστηκαν εκφραστές της συνείδησης και ηθικής του Κυπριακού λαού. Που συνεχώς με μια πέτρα στο χέρι, λιθοβολούν τους πάντες.

Όλοι αυτοί περίμεναν λαίμαργα και διψασμένα τις νέες αποκαλύψεις. Για να δουν ποιοι συμπατριώτες μας θα τοποθετούντο στο θυσιαστήριο. Ποιων το αίμα θα θυσιαζόταν στο θεό της ηδονής, προς τέρψη του όχλου.

Οι αποκαλύψεις όμως των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων δεν ήταν τόσο ζουμερές όσο τις ανέμεναν. Και εκει που οι προσδοκίες των ψεκασμένων και αιμοβόρων ζώων, παρέπεμπαν στο συμπόσιο που έγινε με το Al Jazeera και τα πτώματα των πρωταγωνιστών του, απογοητεύτηκαν. Όχι… το νέο βίντεο δεν είχε ήχο και εικόνα. Δεν ήταν φαντασμαγορικό. Δεν επέτρεπε σε βαρύγδουπες δηλώσεις και κανιβαλισμό. Σε διαδηλώσεις ηλιθίων για την ντροπή που προκλήθηκε στη Κύπρο.

Το καλοκαίρι του 2020 το τουρκόφιλο και υποχείριο της Τουρκίας, Κατάρ, εξέπεμψε τα Cyprus Papers. Δημοσιοποίησε εκατοντάδες ονόματα επενδυτών, οι οποίοι έφεραν τα λεφτά τους στη Κύπρο και έκαμαν επενδύσεις. Τους βάφτισαν εγκληματίες, φυγάδες, πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα κ.α. Το πόρισμα Νικολάτου επιβεβαίωσε ότι στις πλείστες των περιπτώσεων αυτών, δεν υπήρχε οτιδήποτε μεμπτό. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Ρώσσου επιχειρηματία τον οποίο «βάφτισαν» ως φυγά, ενώ εναντίον του ιδίου δεν εκκρεμούσε καν ποινική διερεύνηση. Η ανωτέρω διαρροή των Cyprus Papers, κατέστη πρώτη είδηση στα διεθνή πρακτορεία.

3 μήνες μετά από τις ανωτέρω διαρροές, δημοσιοποιήθηκε το μονταρισμένο βίντεο του Al Jazeera. Το βίντεο αυτό κατέστη πρώτη είδηση παγκοσμίως. Ένα βίντεο το οποίο 3 χρόνια μετά, διαπιστώθηκε ότι ήταν ψεύτικο και ότι άλλα είχαν λεχθεί από αυτά τα οποία πρόστυχα δημοσιοποιήθηκαν. Μα εκείνο το βίντεο έμελλε να αποτελέσει την αφορμή για να κλείσει το επενδυτικό πρόγραμμα.

Από τα ανωτέρω προκύπτουν 4 κύριες σοβαρές επιπτώσεις.

Επίπτωση 1: Διώξαμε με τις βλακείες μας όλους τους ξένους επενδυτές. Η στάση που η πολιτεία και οι ψεκασμένοι αυτής κράτησαν, δαιμονοποίησαν όλους αυτούς που επέλεξαν την χώρα μας για να επενδύσουν. Ξαφνικά οι επενδυτές διαβατηρίων, θεωρήθηκαν ως μίασμα στη Κυπριακή κοινωνία. Οι τράπεζες τους διώχνουν τον ένα μετά τον άλλο, οι υπηρεσίες του κράτους τους διερευνούν λυσσασμένα, ο λαός τους βρίζει. Αποτέλεσμα; Όλους αυτούς που παρακαλούσαμε να έρθουν και να αγοράσουν τα κωλοχόραφά μας, τους εκδιώξαμε. Για να ικανοποιηθεί ο κάθε παλαβός επαναστάτης του πληκτρολογίου. Και ενώ ένα σορό άλλες χώρες διατηρούν παρόμοια προγράμματα, εμείς το καταργήσαμε.

Επίπτωση 2: Απολύθηκαν εκατοντάδες εάν όχι χιλιάδες από τις επιχειρήσεις. Είτε τούτοι ήταν νεαροί δικηγόροι, νεαροί λογιστές, μεσίτες, κτίστες, επιπλοποιοί, οδηγοί, διαφημιστές και δεκάδες άλλα επαγγέλματα. Τα δάνεια του κοσμάκη (ακόμα και αυτών των ψεξασμένων που το παίζουν ηθικοί και πατριώτες) τα πήραν στα χέρια τους τα ξένα funds και μας εκδιώχνουν από τα σπίτια και περιουσίες μας. Και ενώ η λέξη «άστεγος» στη Κύπρο αποτελούσε ξενόφερτη αντίληψη που την βλέπαμε μόνο στις ταινίες, τώρα την βλέπουμε δίπλα μας.

Επίπτωση 3: Κάποιοι άνθρωποι διαλύθηκαν και κατακρεουργήθηκαν. Πρόσφατα παραδείγματα ο Χριστάκης Τζιοβάνης και ο διευθυντής του Αντώνης Αντωνίου. Που αντί ο Τζιοβάνης να περπατά περήφανος για τα όσα έκαμε για την Επαρχία Αμμοχώστου, τον «κωλοσύρνουν» στο Κακουργιοδικείο για να τον δικάσουν. Και προσέξετε. Από τις 7200 πολιτογραφήσεις που έγιναν στη Κύπρο, τον δικάζουν για εκείνη την οποία ΔΕΝ έγινε. Για το φανταστικό και μη υπαρκτό πρόσωπο. Τελειώσαμε δηλαδή να δικάζουμε τις πραγματικές υποθέσεις και ξεκινήσαμε τις φανταστικές. Όλα για να ικανοποιήσουμε τον κάθε ηλίθιο, αζούλη, χαιρέκακο, αμπάλατο ή δημοσιογράφο.

Επίπτωση 4: Όλους αυτούς τους επενδυτές που διώχνουμε, τους φιλοξενούν άλλοι. Τους ανοίγουν τις αγκάλες τους και τους λεν «εδώ δεν είναι Κύπρος». Τους πωλούν πανάκριβα διαμερίσματα στο Λονδίνο. Προνομιακές και εμπιστευτικές καταθέσεις σε τράπεζες της Γερμανίας και της Ελβετίας. Διαβατήρια στη Μάλτα. Κατοικίες με χρυσές βίζες στην Ελλάδα και την Πορτογαλλία.

Μεγαλώσαμε με τις διδαχές του ΟΧΙ, του μολών λαβέ. Του περήφανου Ελληνικού έθνους που όταν ερχόταν ξένος κατακτητής μόνοιαζε και πολεμούσε. Που παραμέριζαν τις προσωπικές τους διαφορές και ενώνονταν στον κοινό εχθρό. Δυστυχώς, αντί να θυμόμαστε και να μιμούμαστε τον Λεωνίδα, μιμούμαστε τον Εφιάλτη. Και εμείς οι ίδιοι πάμε να δώσουμε όπλα και πυρομαχικά σε αυτούς που τη χώρα μας επιβουλεύονται. Βουλευτές διέρρευσαν τα έγγραφα στον Al Jazeera. Δημοσιογράφοι διέρρευσαν τώρα στους διεθνείς δημοσιογράφους απόρρητα έγγραφα της Κύπρου. Και αυτοί οι θεομπαίχτες κορδώνουν κιόλας όταν έρχεται η Guardian το BBC και διασύρουν την χώρα μας. Τουλάχιστο ο Ιούδας κρεμμάστηκε μόνος του. Αυτοί πανηγυρίζουν κιόλας. Και θέλουν να τους αναγνωρίσουμε και ως ήρωες.

Θυμάμαι παλιά, μιλούσα με μια γνωστή μου. Με ρώτησε πόσα πάει το χωράφι της. Της είπα πόσα νομίζω. Η απάντησή της: «αν είναι για τόσα δεν το πουλώ, θα βρω κανένα Ρώσσο ή κανένα Κινέζο να το πουλήσω τα διπλάσια». Ας καδρώσουμε τώρα τα κοτσιάνια μας.

Diogenis