Διεθνής διαδικτυακή συναυλία με την Αλέξια με αφορμή τη μαύρη επέτειο κατάληψης της Αμμοχώστου

Συμμετέχουν οι Monsieur Doumani, η Madeleine Peyroux, η Lauren Kihnan και πολλοί άλλοι ξένοι καλλιτέχνες

0295a1bdc4ca836cd233b73f5b202ad4 XL

Διεθνής Διαδικτυακή συναυλία με την Αλέξια και εκλεκτούς καλεσμένους θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 12 Αυγούστου, στις 9 με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την μαύρη επέτειο της κατάληψης της Αμμοχώστου.

Μετά την μεγάλη επιτυχία της πρεμιέρας της Διεθνούς διαδικτυακής συναυλίας της Αλέξιας στο Youtube, στις 20 Ιουνίου 2020 γιά την “Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων”, το Πολιτιστικό Πολυπολιτισμικό, Ανθρωπιστικό αυτό γεγονός, πρόκειται να επαναληφθεί διαδικτυακά μέσα από την επίσημη σελίδα της Αλέξιας στο Facebook, στις 12 του Αυγούστου στις 9:00 το βράδυ, μέσω της πλατφόρμας Facebook Live.

Η επιλογή αυτής της ημερομηνίας έγινε με βάση την προσωπική εμπειρία της Αλέξιας με τον εκτοπισμό, καθώς αυτές είναι οι ημέρες, 46 χρόνια πριν, που οδήγησαν στη 2η φάση της Τουρκικής εισβολής του 1974 και συγκεκριμένα οι ημέρες κατά τις οποίες η Αλέξια έγινε πρόσφυγας.

Παρόλο το βάρος του θέματος, η ίδια η συναυλία έχει χαρακτήρα ψυχαγωγικό που εμπνέει, παρουσιάζει δε πολλά μουσικά είδη: από τις συνθέσεις της Αλέξιας στους Αυτοσχεδιασμούς της, από τον Μίκη Θεοδωράκη στην Γκόσπελ, από την VocalJazz στο Αραβικό LammaBada κ.α.

“Αυτές οι ημέρες είναι ιδιαίτερα βαριές για μένα αλλά και για όλους τους Κυπρίους συλλογικά” λέει η Αλέξια. “Ο καλύτερος τρόπος για να επουλώσω το τραύμα μου, για να θεραπευτώ και για να συμβάλω στη θεραπεία άλλων σε αυτές τις δύσκολες ημέρες και ώρες που περνά η ανθρωπότητα εν γένει, είναι διά μέσου της δύναμης της Μουσικής και της Αγάπης.”

117645577 2388954251410689 5579392621305756560 o scaled

Συμμετέχοντας και φέτος στην Παγκόσμια εκστρατεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με τίτλο “Ο Καθένας Μπορεί να Κάνει τη Διαφορά, Κάθε Δράση Μετρά”, η Αλέξια μαζί με εκλεκτούς καλλιτέχνες, θα υπενθυμίσουν ότι όλοι, περιλαμβανομένων των προσφύγων, μπορούν να συμβάλουν στην κοινωνία και κάθε δράση μετρά στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε έναν κόσμο πιο δίκαιο, ισότιμο και χωρίς αποκλεισμούς.

Η συναυλία θα μεταδοθεί στις 9:00 μ.μ. στην επίσημη σελίδα της Αλέξιας στο Facebook: www.facebook.com/AlexiaVassiliouPage

Ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους της Αλέξιας, είναι οι Peter Gabriel (ΗΒ), Madeleine Peyroux (ΗΠΑ), Lena Chamamyan (Συρία), Henri Dikongué (Γαλλία), Accent (ΗΠΑ), Christiane Karam (Λίβανος), Ronan Chris Murphy (ΗΠΑ), Lauren Kihnan (ΗΠΑ), Monsieur Doumani (Κύπρος), Tarq Bowen (Γερμανία), Βασιλική Αναστασίου (Κύπρος), Simge Akdogu (Κύπρος), The Hajj (ΗΠΑ), Jawad Jabar (Ιράκ), FerhadSeyda (Συρία)

Η συναυλία θα διεξαχθεί στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, με τραγούδια σε διάφορες γλώσσες, όπως Κυπριακά, Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Αραβικά, Αρμενικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά.

Πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα Facebook της Αλέξιας – www.facebook.com/AlexiaVassiliouPage

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Κύπρο.

Συνδιοργανωτές – το Υπουργείο Εσωτερικών, Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και Θέατρο Ριάλτο.