Στα ύψη το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης για τάξεις

546 1

Oι αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στις σχολικές τάξεις και οι οποίες καταστούν δύσκολη τη διδασκαλία, συνεχίστηκαν και χθες. Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, εισήλθε σε άδεια αίθουσα στις 10:05π.μ. με το θερμόμετρό της να γράφει 33,5 βαθμούς Κελσίου, με τα παράθυρα ανοιχτά. Καταγγέλλοντας την κατάσταση της μη ύπαρξης κλιματιστικών, ο κ. Χαραλάμπους διερωτήθηκε πώς θα είναι οι συνθήκες κατά τις 12 το μεσημέρι όταν η αίθουσα θα είναι γεμάτη από μαθητές.

Τα ευρήματα και τις τοποθετήσεις του κ. Χαραλάμπους αμφισβήτησε ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Μαραγκός. Μιλώντας στη μεσημεριανή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Μαραγκός ανέφερε ότι σε δέκα εργάσιμες μέρες τα σχολεία κλείνουν και οι Τεχνικές Υπηρεσίες συνεχίζουν να λαμβάνουν μέτρα. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην τοποθέτηση ανεμιστήρων, στις θερμομονώσεις, στα σκίαστρα στους σχολικούς χώρους, στην τοποθέτηση κλιματιστικών σε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων καθώς επίσης και στα νέα σχολεία που ανεγείρονται, τα οποία είναι μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλιματιστικά σε όλα τα σχολεία εξήγγειλε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών Ντίνος Έλληνας, ο οποίος στη μεσημεριανή εκπομπή του Άλφα, αναφέρθηκε σε «υπερτροφική και πολυδάπανη Παιδεία με τις χαμηλότερες μαθησιακές αποδόσεις στην Ευρώπη, όπου όσα μέτρα και να ληφθούν για ασφάλεια και υγεία, δεν θα βελτιωθούν, με την Παιδεία να γίνεται ακόμα πιο πολυδάπανη». Ο κ. Έλληνας σημείωσε πως υπάρχουν προβλήματα, τα οποία όμως θα πρέπει να τοποθετούνται κατά προτεραιότητα, τονίζοντας πως παρουσιάζεται προς τα έξω η εικόνα πως οι μαθητές βρίσκονται καθημερινά σε έναν αόρατο κίνδυνο.

Παράλληλα, εξέφρασε τη θέση πως επιχειρείται αποπροσανατολισμός των σοβαρών θεμάτων της Παιδείας, με αναφορές σε δευτερεύοντα ζητήματα. Για απαράδεκτη τοποθέτηση από πλευράς του κ. Έλληνα έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, απορρίπτοντας τη συσχέτιση του θέματος των συνθηκών που επικρατούν στις τάξεις με τα μαθησιακά αποτελέσματα. Σε ανάρτησή του ο κ. Φυλακτού κάλεσε τον κ. Έλληνα και τον κ. Μαραγκό όπως επισκεφθούν σχολείο για να πάρουν απαντήσεις. «Για να πάρεις απάντηση στο όλο ζήτημα θα πρέπει να πας αύριο σε ένα σχολείο από τις 7:20πμ μέχρι τη 1:05μμ. Μετά, θα αναθεωρήσεις όλα όσα λες!!! Πάρε μαζί σου και τον κ. Μαραγκό και όποιον έχει απόψεις σαν τις δικές σου!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Philenews