Επ. Αμμοχώστου: 8 γυναίκες στέλνουν το μήνυμά τους για την Ημέρα της Γυναίκας

Τι λένε Κατελίτσα Φυλακτού, Γαβριέλλα Ζάρτηλα, Μαρία Τοφινή Τσαντίλα, Κούλα Γούμενου, Μαρία Καλημέρα, Άντρη Ψάλτη, Καλομοίρα Κέλη και Κούλα Χριστοδούλου στο Famagusta.news

GINEKA 1 exclusive, Γυναίκα, Επαρχία Αμμοχώστου, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Το θέμα της ισότητας των φύλων και του «χάσματος» που συνεχίζει επίμονα να διατηρείται ακόμα και το 2023 ανάμεσά σε άνδρες και γυναίκες, δεν υπάρχει επαρκώς στη σύγχρονη αντίληψη του κοινού. Οι ανισότητες καραδοκούν και επηρεάζουν καθημερινά εκατομμύρια γυναίκες ενώ στερεότυπα, τρόποι συμπεριφοράς και νομοθεσίες φαντάζουν “φυσιολογικές”, είτε γιατί “έτσι μεγαλώσαμε”, είτε επειδή δεν μας ενοχλεί καθώς θεωρούμε ότι δεν μας επηρεάζουν προσωπικά.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, οκτώ γυναίκες από την Επαρχία Αμμοχώστου, που διακρίνονται σε διάφορους τομείς, μας έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την ξεχωριστή αυτή ημέρα.

Γαβριέλλα Ζάρτηλα, Παρουσιάστρια “Πρωτοσέλιδο”

“Σήμερα δεν είναι μέρα γιορτής αλλά υπενθύμισης του αγώνα που έκαναν και κάνουν οι γυναίκες απ’ άκρη σ’ άκρη για τα αυτονόητα. Σήμερα ας μην περιμένουμε κανένα δώρο, αλλά καθημερινά να απαιτούμε όλες οι γυναίκες να έχουμε ίσα δικαιώματα με τους άνδρες. Η χρόνια αντίληψη ότι η γυναίκα πρέπει να επιλέξει είτε την οικογένεια είτε την καριέρα βρίσκεται πλέον στο παρελθόν”.

1 3 exclusive, Γυναίκα, Επαρχία Αμμοχώστου, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Μαρία Τοφινή Τσαντίλα, Πολιτιστική Λειτουργός Δήμου Αγίας Νάπας

“Γυναίκα της ζωής, γυναίκα της ποίησης, γυναίκα του ονείρου, του αγώνα, ό,τι κι αν γράψουμε ή προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε για την πορεία ή τη δοκιμασία της γυναίκας στην ζωής μας, όσο κι αν θαυμάζουμε τον ηρωισμό της και μας συγκλονίζουν τα τόσα δεινά και ο πόνος, μας ξεπερνά το σθένος,η μεγαλοψυχία της και ο παθιασμένος αγώνας επιβίωσης. Μας ξεπερνά η πηγή ζωής που τρέχει στις φλέβες της, μας ξεπερνά ο ρόλος της στο θέατρο σκηνής της ζωής.Αντιμέτωπη με πανδημίες, ανισότητες, πολέμους, φυσικές καταστροφές, σε κάθε κακουχία στέκεται αγέρωχη και περιμένει, έτσι όπως γαλουχήθηκε από την πρόγιαγια, γιαγιά, μητέρα αλλά και από την αγκαλιά και αγάπη της κόρης, της εγγονής και όλης της οικογένειας, την ελπίδα της ζωής… Μάνα θα αργήσω κοιμήσου…αλλά ο ύπνος δεν έρχεται και το ξεπόρτι δεν κλείνει ποτέ.

Χρόνια Πολλά Γυναίκα Όμορφη της ζωής!!!”

3 exclusive, Γυναίκα, Επαρχία Αμμοχώστου, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Κούλα Γούμενου, Κλινική διαιτολόγος – Πρόεδρος Καταστηματαρχών Παραλιμνίου

“Τιμούμε όλες τις γυναίκες για την προσφορά τους στην κοινωνία και είναι η μέρα για την υποστήριξη της ισότητας. Η γυναίκα είναι μια αθόρυβη δύναμη και υπάρχει πλέον παντού. Μάνα, εργαζόμενη,νοικοκυρά. Θα την βρεις στην πολιτική, στην Εκκλησία, στην κατασκευή σπιτιών, στις τράπεζες σε διευθυντικές θέσεις, σε επιχειρήσεις γιατί πλέον έχει μάθει να αποφασίζει σωστά και ανεξάρτητα. Χρόνια πολλά στην κάθε γυναίκα ξεχωριστά. Ο δρόμος της πλήρους ισότητας είναι ακόμα μακρύς αλλά εμείς θα τα καταφέρουμε. Σεβασμός στις γυναίκες. Η γυναίκα μπορεί να είναι σπουδαία μάνα και τέλεια επαγγελματίας. Μπορεί από την φύση της να κάνει πολλά πράγματα ακούραστη, ασταμάτητη γιατί είναι ευλογημένη από τον Θεό. Έτσι πρέπει να πάψει να είναι αδικημένη. Οι γυναίκες πρέπει να νιώσουμε ικανές και αήττητες μακριά από κάθε σωματική και λεκτική βία”.

κουλλα exclusive, Γυναίκα, Επαρχία Αμμοχώστου, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Κατελίτσα Ζουβάνη Φυλακτού, ΧΕΝΙΟΝ EDUCATION PRIVATE SCHOOL

“Χρόνια Πολλά σ’ όλες τις γυναίκες!   Η γυναίκα του σήμερα μπορεί να κατακτήσει τα πάντα, φτάνει να γνωρίζει ότι η επιτυχία προϋποθέτει και θυσίες. Έχει απεριόριστες ικανότητες και πραγματικά μπορεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο, φτάνει να το θέλει.   Απαραίτητα στοιχεία που βοηθούν στην ανέλιξη και στην επιτυχία της δεν είναι μόνο οι γνώσεις αλλά το πάθος γι’ αυτό που κάνει, η αφοσίωση, η οργάνωση, η σκληρή δουλειά και η επιμονή της στην τελειότητα. Πρέπει όμως να βρει τη χρυσή ισορροπία μεταξύ του πολλαπλού της ρόλου ως μητέρα, ως σύζυγος και ως επαγγελματίας, γιατί τότε μόνο θα νιώσει ευτυχία και πληρότητα.”

κατελιτσα exclusive, Γυναίκα, Επαρχία Αμμοχώστου, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Μαρία Καλημέρα, Κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες “Longest Time in the Abdominal Plank Position”

“Γυναίκα! Μια δυνατή μορφή όπου μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλους τους ρόλους της ζωής ..Γυναίκα σημαίνει : Μητέρα, σύζυγος, φίλη, νοικοκυρά, εργαζόμενη και παρόλα αυτά το στήριγμα ! Όσα εμπόδια κι αν πρέπει να αντιμετωπίσει πάντα θα βρεί τον τρόπο να σταθεί στο ύψος της ! Η κάθε μια από εμάς με τις δικές της ιδιαιτερότητες μα ταυτόχρονα τόσο ξεχωριστή.. Να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον θαυμάζουμε..Γιατί το μεγαλύτερο ελάττωμα μας είναι πως κάποιες φορές ξεχνάμε πόσο πολύ αξίζουμε ! Χρόνια μας Πολλά !”

image00001 exclusive, Γυναίκα, Επαρχία Αμμοχώστου, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Άντρη Ψάλτη, Σχεδιάστρια μόδας – Ιδιοκτήτρια του brand Άντρη Ψάλτη

“Να αγαπάτε το εαυτό σας, να είστε περήφανες που είστε γυναίκες και να ξέρετε πως όλες μας κρύβουμε μια απίστευτη δύναμη που όταν έρθει εκείνη η στιγμή εμφανίζεται. Να κυνηγάτε τα όνειρα σας και πάντα να βλέπετε την θετική πλευρά της ζωής. Πρέπει η κάθε μία από εμάς να νιώθει μοναδική, ξεχωριστή και όμορφη. Το μυστικό είναι μέσα μας”.

πσαλτι exclusive, Γυναίκα, Επαρχία Αμμοχώστου, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Καλομοίρα Κέλη, Ασφαλιστική Σύμβουλος

ΓΥΝΑΙΚΑ, όμορφο και δυνατό πλάσμα, πολυεργαλείο της ζωής που ερμηνεύεις καθημερινά τόσους πολλούς ρόλους, σου εύχομαι ολόψυχα: Σωματική και Ψυχική Υγεία, Προσωπική και Επαγγελματική Επιτυχία και μια συμβουλή: “…Από την στιγμή που ξέρεις πως οι άνδρες είναι σαν τα παιδιά, ξέρεις τα πάντα!” (Coco Chanel)

image00001 1 exclusive, Γυναίκα, Επαρχία Αμμοχώστου, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Κούλα Χριστοδούλου, Διευθύντρια Wisdom Higher Educational Institute

“8 Μαρτίου, σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μια ιδιαίτερη μέρα, με ιδιαίτερη σημασία και αξία! Τη μέρα αυτή γιορτάζουμε τα δικαιώματα των γυναικών και όσα κατόρθωσαν μέχρι σήμερα ! Τη γιορτάζουμε κάθε χρόνο γιατί οι γυναίκες είναι ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο κομμάτι αυτού του κόσμου! Κάθε γυναίκα είναι απαραίτητη και ξεχωριστή ακόμη κι αν μέχρι και σήμερα πρέπει να το αποδεικνύει καθημερινά και να πείθει ότι δεν αποτελεί το «αδύναμο φύλο»!Τέρμα στην φυσική βία κατά των γυναικών ..τέρμα στην έκφυλη βία ..Τέρμα στην άδικη «γυναικοκτονία» ενάντια αθώων  πλασμάτων ……Ναι ..στην ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία!Η γυναίκα είναι παντού απαραίτητη, κάνει τον κόσμο καλύτερο και είναι νικήτρια σε αυτή τη ζωή. Στη γυναίκες λοιπόν που δεν το βάζουν κάτω παρά τις στερεοτυπικές αντιλήψεις και τα ρατσιστικά σχόλια που δέχονται, σε εκείνες που ξέρουν να πέφτουν στη μάχη και να βγαίνουν νικήτριες.Σε εκείνες που πολλές φορές αντέχουν περισσότερα από ότι μπορούν αλλά αυτό τις κάνει ακόμα πιο μοναδικές. Στις γυναίκες εκείνες που βρίσκουν τη δύναμη να προχωρούν , που βρίσκουν λύση σε κάθε πρόβλημα, που είναι συναισθηματικές, δυναμικές, ευάλωτες,που είναι Γυναίκες και σε εμπνέουν …εύχομαι δύναμη και κουράγιο ! Πρέπει να αναγνωρίζουμε στις γυναίκες όλους αυτούς τους ρόλους και τις πολλές ευθύνες που επιτελούν καθημερινά:Είναι μαμάδες, σύζυγοι, σύντροφοι, εργαζόμενες και κάποιες φορές αναπόφευκτα γίνονται γυναίκες και άνδρες μαζί για να τα βγάλουν πέρα!Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες που κάνουν τον κόσμο λίγο πιο όμορφο.Φυσικά και τους άντρες τους αγαπάμε…και τους αναγνωρίζουμε όλους αυτούς τους σημαντικούς ρόλους που επιτελούν  και είναι και αυτοί αναπόσπαστο και απαραίτητο κομμάτι της ζωής  μας !Η σημερινή μέρα  όμως ανήκει στις γυναίκες!!  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ , ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ !!”

2 3 exclusive, Γυναίκα, Επαρχία Αμμοχώστου, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

famagusta.news