ΑΧΝΑ: Τί αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής για τον σεισμό: “Έτρεχα στην οικογένειά μου” (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμιότυπο 2021 01 21 20.50.53 exclusive, ΣΕΙΣΜΟΣ

Τις στιγμές που βίωσαν κατά τη διάρκεια της ισχυρής σεισμικής δόνησης περιέγραψαν στο Famagusta.News κάτοικοι της Άχνας. Δύο εκ των κατοίκων ανέφεραν ότι ένιωσαν την ισχυρή σεισμική δόνηση και έτρεξαν στην οικογένειά τους. Ένας εξ αυτών ανέφερε, μάλιστα, ότι τηλεόραση έπεσε στο έδαφος.

Από την πλευρά του ο Κοινοτάρχης Άχνας Νίκος Βάσιλας ανέφερε ότι οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους και ότι υπήρχε πανικός όμως δεν έγινε αναφορά για σημαντικές ζημιές.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις που κατέγραψε η κάμερα του Famagusta.News:

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σήμερα Πέμπτη και ώρα 16:27 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους M=5.0 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο σεισμός είχε επίκεντρο κοντά στο Δασάκι Άχνας, 18 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά της Λάρνακας και εστιακό βάθος 55 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους του. Έγινε έντονα αισθητός στην επικεντρική περιοχή, στην επαρχία Λάρνακας, Αμμοχώστου, Λευκωσίας και Λεμεσού, και ελαφρά αισθητός στην επαρχία Πάφου. Έγινε επίσης αντιληπτός στη Συρία, Λίβανο, Ισραήλ και Τουρκία.

Famagusta.News