Δήμος Αμμοχώστου: Μετρούν αντίστροφα για τις εκλογές – Η ώρα των υποψηφίων

2337DFC9 61D3 4B97 8496 6373B9382A41 exclusive, Δήμος Αμμοχώστου

Η αντίστροφη μέτρηση για τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές για τη Δημαρχία Αμμοχώστου που θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 Αυγούστου αρχίζει σήμερα Πέμπτη 08 Αυγούστου 2019. Τα άτομα που θα διεκδικήσουν τη δημαρχία της κατεχόμενης πόλης θα υποβάλουν τις υποψηφιότητές τους και θα αποτελέσουν εν δυνάμει διεκδικητές της δημαρχίας ζητώντας την ψήφο των Αμμοχωστιανών.

Πρώτος την πύλη της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου στη Λάρνακα, θα περάσει στις 09:30 το πρωί ο γιατρός Σίμος Ιωάννου που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ.

Στις 10:00 θα υποβάλει την υποψηφιότητά του ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Λόρδος.

Στις 11:00 θα υποβάλει υποψηφιότητα ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης.

Στις 11:45 θα βρεθεί στην Επαρχιακή Διοίκηση ο Νίκος Κάρουλλας που υποστηρίζεται από την ΔΗΣΥ.

Παράλληλα, μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι που ολοκληρώνεται η υποβολή υποψηφιοτήτων θα υποβάλει τη δική του υποψηφιότητα ο Γεώργιος Σταυρή.

Σημειώνεται ότι δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν μόνο όσοι ήταν μόνιμοι κάτοικοι Αμμοχώστου πριν από το 1974.

Παράλληλα, οι Σίμος Ιωάννου, Ανδρέας Λόρδος και Γεώργιος Σταυρή διεκδίκησαν τη δημαρχία της κατεχόμενης πόλης και στις εκλογές του 2016 οπότε και επικράτησε ο μ. Αλέξης Γαλανός.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τοποθετήθηκε την Τετάρτη 07 Αυγούστου αναφορικά με τις εκλογές για τη δημαρχία Αμμοχώστου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η επιλογή του υποψήφιου Νίκου Κάρουλλα έγινε κατόπιν εισήγησης της Επαρχιακής Γραμματείας Αμμοχώστου και είναι καθόλα σεβαστή».

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι η θέση του κόμματος ήταν όπως υπάρξει μια κοινή υποψηφιότητα που θα εξυπηρετούσε τους σκοπούς επανένωσης και επιστροφής της πόλης. . Από τη στιγμή όμως που αυτό δεν τελεσφόρησε δόθηκε ο πρώτος λόγος στους Αμμοχωστιανούς.

Το ΕΛΑΜ

Εξάλλου «μήνυμα» στην Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου για υποβολή υποψηφιότητας έστειλε και το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο. Το ΕΛΑΜ ενδιαφέρθηκε για διεκδίκηση των εκλογών με δικό του υποψήφιο που θα είναι ο βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης..

Την Παρασκευή η ΕΔΕΚ

Όλα δείχνουν ότι η ΕΔΕΚ δεν θα έχει δικό της υποψήφιο στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της Αμμοχώστου. Το Κίνημα θα συνέλθει για να εξετάσει το θέμα στη βάση των υποψηφιοτήτων που προκύπτουν αύριο Παρασκευή 09 Αυγούστου 2019. Ο πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε στο Newsbomb ότι «όπως φαίνεται η ΕΔΕΚ δεν θα κατέλθει με δικό της υποψήφιο, αλλά θα εξετάσουμε τις άλλες επιλογές και θα αποφασίσουμε».

Πηγή: Newsbomb