Φωτογραφία αυτοκινήτου από την κατεχ. Αμμόχωστο: Αναζητείται ο κάτοχός του

αμαξι3 Κατεχόμενη Αμμόχωστος, Φωτογραφίες

Συγκίνηση έχει προκαλέσει η ανάρτηση της φωτογραφίας ενός παλιού Volvο από την Κατεχόμενη Αμμόχωστο, του οποίου αναζητείται ο κάτοχος. Εικάζεται μάλιστα ότι το αυτοκίνητο ανήκει στον αδερφό του ηθοποιού Γιάννη Μεντώνη, γνωστού σε όλους μας ως Φιρφιρή. Η φωτογραφία καλεί την μνήμη να ξεδιπλώσει τις απλές ανθρώπινες ιστορίες που συνδέουν τους Αμμοχωστιανούς με την αγαπημένη τους Πόλη.

Διαβάστε το κείμενο της Νικολέτας Χρήστου που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα 24h.com.cy:

Μια φωτογραφία όπως άλλες εκατοντάδες αναρτώνται καθημερινά στο διαδίκτυο που αφορούν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Μια από αυτές προσωπικά με έχει συγκλονίσει…Ο κύριος που την έχει αναρτήσει αναζητεί τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου: Ενός παλιού Volvο που περιμένει δεκαετίες τώρα τον ιδιοκτήτη του για μια ακόμη βολτα…

Ανάμεσα στα σχόλια εντύπωση προκαλεί ότι το αμάξι πιθανόν να ανήκει στον αδελφό του αείμνηστου ηθοποιού Γιάννη Μεντώνη ο οποίος καταγόταν από την Αμμόχωστο με Ελληνική καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του, από τη Χίο και ήταν ραλίστας. Για τους περισσότερους έγινε γνωστός από το πρώτο τηλεοπτικό σήριαλ που έγινε στο ΡΙΚ με τίτλο: «Κατωθκιόν της Μαδαρής» του Μιχάλη Πιτσιλίδη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Καυκαρίδη. Ο Γιάννης Μεντώνης εμφανίζεται για πρώτη φορά ως Φιρφιρής. Ο λατρεμένος ηθοποιός αφησε την τελευταία του πνοή στις 02 Ιουνίου του 2014.

αμαξι2 Κατεχόμενη Αμμόχωστος, Φωτογραφίες

Το αμάξι…

Έχει ένα αριθμό αυτοκίνητου και αυτό δείχνει ότι μπορεί να έχει κλαπεί από Τούρκο αφού τα νούμερα του φαίνεται να έχουν αλλάξει και ανήκουν στο ψευδοκράτος. Το αμάξι μάλλον κατασκευής του 1966 βρίσκεται στην περιοχή Αμμοχώστου και η φωτογραφία αναρτήθηκε από τον Παύλο Παύλου.

αμαξι1 Κατεχόμενη Αμμόχωστος, Φωτογραφίες