Να μπουν ειδικοί στα Βαρώσια, υποστηρίζει η τ/κ πρωτοβουλία Αμμόχωστος

comment Achilleas Antoniades Uninhabited derelict engulfed in a gray mood of abandonment
©Google

Τα Βαρώσια θα πρέπει να αξιολογηθούν από ειδικούς δήλωσαν χθες μέλη της τ/κ πλατφόρμας Αμμόχωστος που ενόψει της νέας χρονιάς ανακοίνωσαν τα σχέδια και κατέθεσαν τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, τα μέλη της πλατφόρμας σημείωσαν ότι η κλειστή πόλη των Βαρωσίων μετά από 44 χρόνια βρίσκεται σε σημείο αποσύνθεσης και αποτελεί πηγή πολλών ασθενειών. Ειδικοί επιστήμονες θα πρέπει να μπουν άμεσα στην περιοχή και να εξετάσουν, όπως λέχθηκε, την κατάσταση των κτιρίων, την χλωρίδα και την πανίδα.

Ο πρώην πρόεδρος του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου, Χασάν Ιντζέ προέβαλλε επίσης το αίτημα της πραγματοποίησης μια υπαίθριας αγοράς στην νεκρή ζώνη μεταξύ των σημείων ελέγχου στην νέα δίοδο διελεύσεων μεταξύ Δερύνειας και Αμμοχώστου, που θα αποτελέσει και ένα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης το οποίο θα ενισχύσει την αμοιβαία κατανόηση και συνεργασία.

Η Εσρά Τζιαν, αρχιτέκτονας επεσήμανε επίσης τα προβλήματα στο σύστημα αποχέτευσης που αντιμετωπίζει η πόλη της Αμμοχώστου σήμερα ενώ ο επίσης αρχιτέκτονας Εμρέ Ακμπίλ δήλωσε πως η πρωτοβουλία θέλει να είναι μέρος της εκπόνησης του αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδίου που θα γίνει εντός του 2019.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ