Συνάντηση ΥΠΕΞ – Δήμου Αμμοχώστου για τις πρόσφατες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος

Συνάντηση ΥΠΕΞ Δήμος Αμμοχώστου, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο Δήμος Αμμοχώστου ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπία του Δήμου αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο και Δημαρχεύοντα Αμμοχώστου κ. Χρύσανθο Ζαννέττο, τον επικεφαλή της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗ.ΣΥ κ. Κωστάκη Χατζηκακού, τον Επικεφαλή της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ κ. Γιώργο Μπέρο και τον εκπρόσωπο του ΕΛΑΜ κ. Πολύκαρπο Ευαγγελίδη, πραγματοποίησε χθες Τρίτη, 30 Ιουλίου, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Bασικό θέμα της συνάντησης ήταν οι πρόσφατες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος και την είσοδο Τουρκοκυπρίων και Τούρκων εμπειρογνωμόνων στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου για καταγραφή των περιουσιών. Η αντιπροσωπεία του Δήμου τόνισε ότι η θέση του Δήμου Αμμοχώστου είναι πως τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν κατάφορα τις πρόνοιες των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 550 (1984) και 789 (1992) που προνοούν την παράδοση της Αμμοχώστου στα Ηνωμένα Έθνη και μέσω αυτών στους νόμιμους κατοίκους της. Ταυτόχρονα, είναι μια ενέργεια η οποία δυναμιτίζει περεταίρω το κλίμα, εν όψει της δεδηλωμένης πρόθεσης και των δυο πλευρών για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, διαβεβαίωσε την αντιπροσωπία του Δήμου ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά το θέμα σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη. Ενημέρωσε επίσης την αντιπροσωπεία του Δήμου για ενέργειες και σχεδιασμούς της κυβέρνησης που αφορούν την Αμμόχωστο, εν όψει της επικείμενης συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στις 9 Αυγούστου, καθώς και εν όψει της παρουσίας του ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.