19χρονη Βρετανίδα: Ντοκιμαντέρ υποστηρίζει πως έλεγε την αλήθεια;

rape Νέα Αμμοχώστου, Υποθεση Ομαδικού Βιασμού

Την πολύκροτη υπόθεση ψευδούς καταγγελίας (όπως απεφάνθη τελικά το δικαστήριο) της 19χρονης Βρετανίδας για ομαδικό βιασμό από 12 νεαρούς Ισραηλινούς τον περασμένο Ιούλιο στην Αγία Νάπα είχε ως κεντρικό θέμα ντοκιμαντέρ το οποίο προβλήθηκε στο βρετανικό κανάλι ITV.

Το ντοκιμαντέρ είχε τίτλο “Believe Me” και σε αυτό υποστηρίζεται ότι υπάρχουν νέα στοιχεία που φανερώνουν ότι η 19χρονη έχει τελικά δίκαιο και πως όντως έπεσε θύμα βιασμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η 19χρονη μίλησε για όλα όσα έζησε στο ντοκιμαντέρ, και κατήγγειλε πως η Αστυνομία την πίεσε να αλλάξει την αρχική κατάθεσή της. Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται και η δικηγόρος της κατά τη δίκη, που δηλώνει πως “στην Κύπρο υπάρχει η κουλτούρα να μην γίνονται πιστευτές οι αναφορές γυναικών για βιασμούς”.

Πάντως, η ίδια η νεαρή παραδέχθηκε στο δικαστήριο, κατά την τελευταία δικάσιμο, ότι έκανε λάθος, κάτι το οποίο παραδέχθηκαν και οι ίδιοι οι δικηγόροι της ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ η κατηγορούσα αρχή απέδειξε ότι η νεαρή δεν δέχθηκε πιέσεις από την Αστυνομία και ότι τη νύχτα της καταγγελίας βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Famagusta.News