ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Νέο “μπουτίκ” ξενοδοχείο τριών αστέρων κοντά στο Λιμανάκι

DJI 0194 exclusive, Νέες Ξενοδοχειακές Μονάδες, Ξενοδοχεία
DCIM100MEDIADJI_0194.JPG

Το πράσινο φως από την αρμόδια Περιβαλλοντική Αρχή έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες μικρή ξενοδοχειακή μονάδα τριών αστέρων στην Αγία Νάπα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Τμήμα Περιβάλλοντος, η Πολεοδομική Άδεια ημερομηνίας 21 Σεπτεμβρίου 2020 υποβλήκε στην αρμόδια περιβαλλοντική αρχή για αιτιολογημένη διαπίστωση με βάση το άρθρο 24 του Περί Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον από Ορισμένα Έργα Νόμο του 2018.

Πρόκειται για μικρή “μπουτίκ” ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας 54 κλινών η οποία χοροθετείται σε τουριστική ζώνη (Τ2β) και σε απόσταση 220μ. περίπου, από τη θάλασσα και την παραλία με την ονομασία “Λούκκος του Μάντη”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα αρχιτεκτονικά σχέδια που υποβλήθηκαν, το προτεινόμενο κτήριο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και τρεις ορόφους. Θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 25 τυπικά δωμάτια, δύο δωμάτια για ΑμεΑ, χώρο αναμονής, σαλόνι, αίθουσα προγεύματος, εστιατόριο, εξωτερική πισίνα και roof bar καθώς και δώδεκα χώρους στάθμευσης εκ των οποίων δύο για ΑμεΑ.

Το προτεινόμενο έργο αφορά αίτηση για κατεδάφιση υφιστάμενης ισόγειας κατοικίας με σκοπό την ανέγερση ξενοδοχείου τριών αστέρων στην Αγία Νάπα και σε τεμάχιο 2.104τ.μ. το οποίο εμπίπτει σε τουριστική ζώνη Τ2β με επιτρεπόμενο αριθμό ορόφων να μην ξεπερνά τους τρεις, ενώ το εμβαδό του τεμαχίου μετά την παραχώρηση της ρυμοτομίας και του δημοσίου χώρου πρασίνου διαμορφώνεται στα 1.734τ.μ. Θα καταλαμβάνει έκταση 480τ.μ. και η συνολική δόμησή του θα ανέλθει στα 885τ.μ.

Famagusta.News