Big Brother στην Αγία Νάπα

a exclusive, Αστυνομία, Ιωνάς Νικολάου, Νέα Αμμοχώστου

Κάμερες ασφαλείας σε όλα τα κεντρικά σημεία της Αγίας Νάπας και στην πλατεία του μεσαιωνικού μοναστηριού, οι οποίες θα είναι συνδεδεμένες με τον τοπικό αστυνομικό σταθμό, θα τοποθετηθούν μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Το θέμα είναι στη διαδικασία των προσφορών και εκτιμάται ότι με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου οι κάμερες θα έχουν εγκατασταθεί.

Μιλώντας στην παρουσίαση του προγράμματος «Παρατηρητής της Γειτονιάς» το οποίο θα εφαρμοστεί στην Αγία Νάπα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου είπε ότι όταν εγκατασταθούν οι κάμερες και γίνει η πρόσληψη των νέων μελών στην Αστυνομία (μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα γίνουν και οι μεταθέσεις), η αστυνόμευση στις τουριστικές περιοχές της Αμμοχώστου θα είναι σαφώς πιο ενισχυμένη σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Οι κάμερες ασφαλείας πιστεύεται ότι θα συμβάλουν στην πρόληψη και στην εξιχνίαση εγκλημάτων, όπως κλοπές, διαρρήξεις, καταστροφή περιουσιών κ.α.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι με την επέκταση και εφαρμογή του κεντροποιημένου συστήματος συναγερμών, που θα συνδέει το σύστημα συναγερμού κάθε υποστατικού με την Αστυνομία, θα μειωθούν σε σημαντικό βαθμό οι κλοπές και η εγκληματικότητα γενικότερα.

Ο κ. Νικολάου επισήμανε ότι η συμβολή της κοινοτικής αστυνόμευσης έχει πετύχει μείωση στο κοινό έγκλημα κατά 46,5% στις περιοχές όπου ισχύουν οι θεσμοί του Αστυνομικού και του Παρατηρητή της γειτονιάς. Ήδη, περίπου 170 κάτοικοι Αγίας Νάπας έχουν δηλώσει συμμετοχή στον θεσμό «Παρατηρητης της Γειτονιάς».

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ