Έπιασε αμέσως δουλειά ο Χρήστος Ζαννέττος (ΒΙΝΤΕΟ)

Τί ανέφερε για υπόθεση ομαδικού βιασμού και νομοθεσία για ηχορύπανση

Στιγμιότυπο 2020 01 13 15.29.20 scaled Δήμος Αγίας Νάπας, Νέα Αμμοχώστου, Χρίστος Ζαννέττου

Με συσκέψεις έπιασε δουλειά από το πρωί ο νέος Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρήστος Ζαννέττου. Ο κ. Ζαννέττου εξελέγη χθες βράδυ με 59% έναντι της ανθυποψηφίου του, Αιμιλίας Ευαγγέλου-Ξύδια. Ο νέος Αγιαναπίτης Δήμαρχος βρέθηκε σήμερα στην εκπομπή “Μεσημέρι και Κάτι” του “Sigma”.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε πως θα συνεχίσει τον αγώνα για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού ασχολήθηκε με αυτήν και ως τέως Αντιδήμαρχος. Είχε καταθέσει πολυσέλιδη έκθεση με όλα τα θέματα, τα οποία αξιολογήθηκαν και ορισμένα συμπεριλήφθηκαν. Οι προτάσεις τους ήταν για τα τοπικά σχέδια. Η μεταρρύθμιση, όμως, οφείλει να γίνει στη βάση της ομόφωνης απόφασης για “συναινετική συνένωση” με Λιοπέτρι και Σωτήρα. Προς αυτή τη κατεύθυνση, είπε ο κ. Ζαννέττου, θα συναντηθεί και με τον αρμόδιο Υπουργό. Υπενθυμίζουμε πως η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για κάθετη “διχοτόμηση” των Κοκκινοχωρίων σε δύο μεγάλους δήμους, έναν αγροτικό και έναν τουριστικό, είχε προκαλέσει αντιδράσεις πολλών ταχυτήτων στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Σχετικά με το αστικό κέντρο της Αγίας Νάπας, στόχος του νέου Δημάρχου είναι η άντληση κρατικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων. Όραμα η αναζωογόνηση του κέντρου και η συνένωση με τη λεωφόρο Αγίας Μαύρης.

Άμεσοι στόχοι είναι η σύνδεση του οδικού δικτύου του κυρίως κέντρου της Αγίας Νάπας με τη Λεωφόρο Νησί, για να προσελκύσουν κόσμο προς τα πάνω. Επίσης, ο νέος Δήμαρχος είπε πως θα προχωρήσει με τις προτάσεις για δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου και Πάρκου Παράδοσης και Ψυχαγωγίας.

Ο κ. Ζαννέττου παραδέχθηκε πως για να υλοποιηθούν τα έργα αυτά θα χρειαστούν 4 με 5 χρόνια, με βάση τον προγραμματισμό. Νοουμένου πως μόνο δύο χρόνια, περίπου, του απομένουν στη θέση, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για επαναδιεκδίκηση της θέσης, αν χρειαστεί. Σύντομα θα έχει συναντήσεις και με τον κ. Καρούσο, αν χρειαστεί. Ο τελευταίος ήταν παρών στην Αγία Νάπα κατά την εκλογική διαδικασία χθες βράδυ και υποσχέθηκε να στηρίξει με κάθε τρόπο.

Ο κ. Ζαννέττου ερωτήθηκε και για τον “διασυρμό” του “brand name” της Αγίας Νάπας στην αγορά, κυρίως στη Βρετανία, που αποτελεί μεγάλη μάζα της αγοράς. Πλήγμα στην εικόνα της δεν έχει υποστεί μόνο για το θέμα του βιασμού, αλλά και των παράνομων πωλήσεων αλκοόλ, τη διακίνηση παράνομων και απαγορευμένων ουσιών και την ηχορύπανση.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε πως θα γίνουν συναντήσεις εντός των ημερών για το θέμα. Τόνισε πως η νομοθεσία σχετικά με την ηχορύπανση πρέπει να εφαρμοστεί, αλλά και να γίνουν αλλαγές. Ελπίζει πως μέχρι το τέλος Μαρτίου θα είναι έτοιμη. Αναφορές έκανε και στο θέμα του παράνομου αλκοόλ και του “αερίου γέλιου”, το οποίο εδώ και καιρό αποτελεί μάστιγα.

Σημαντική κρίνεται η δήλωσή του πως για όλα τα πιο πάνω πρέπει να δοθούν τα όπλα σε Δήμο και Αστυνομία για να μπορέσει να τα καταπολεμήσει. Η νεολαία πρέπει να γνωρίζει τις επιπτώσεις για παραβίαση της νομοθεσίας: “Όλα αυτά, θεωρώ ότι πρέπει να γίνουνε κάποιες αυστηρές νομοθεσίες, όπως είναι και το αυτόφωρο στην Ελλάδα, για να λύσουμε τελεσίδικα αυτά τα πράγματα”.

Για το θέμα της καταγγελίας για βιασμό της 19χρονης Βρετανίδας από Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα, ο Δήμαρχος το χαρακτήρισε “μεμονωμένο γεγονός” που αμαυρώνει την Αγία Νάπα, αλλά και την Κύπρο ολόκληρη. Στηλίτευσε το γεγονός πως στην Κύπρο ορισμένοι τουρίστες κάνουν πράγματα, τα οποία είναι αδιανόητα στην χώρα τους. Είπε πως ο Υφυπουργός Τουρισμού έχει δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον και τροχοδρομούνται διαδικασίες και αλλαγές για την αντιμετώπιση των γεγονότων.

Παραδέχθηκε πως το πρόσφατο συμβάν στην Αγία Νάπα, που ελκύει την περισσότερη νεολαία τουριστών, έχει αγγίξει και επηρεάσει την εικόνα ολόκληρης της Κύπρου και πρόσθεσε πως είναι θετική η λήξη της δικαστικής διαδικασίας.

Μέσα από τις επαφές του με μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες, αυτοί δεν έδειξαν να ανησυχούν και συνεπώς θεωρεί πως δεν έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα το τουριστικό προϊόν της Κύπρου. Εξ’ άλλου, η επόμενη τουριστική περίοδος αναμένεται αυξημένη.

Κλείνοντας, ο κ. Ζαννέττου ευχαρίστησε τους συνδημότες του, καθώς και τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ, Κόμμα των Ζώων και ΠΑΚΙ, για τη στήριξη.

Η θέση του Δημάρχου Αγίας Νάπας είχε κενωθεί λόγω του διορισμού του τέως Δημάρχου, Γιώργου Καρούσου, ως Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.

Πηγή: Sigma TV