Καρούσος: “Η Αγία Νάπα θα μετατραπεί σε Έξυπνη Πόλη” (βίντεο)

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή “Πρωτοσέλιδο” της τηλεόρασης του Sigma ήταν την περασμένη Τετάρτη ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας μίλησε για τις προσπάθειες rebranding της Αγίας Νάπας και της νέα εικόνας την οποία φιλοδοξείται να δημιουργηθεί στο τουριστικό θέρετρο της επαρχίας Αμμοχώστου, στο βαρόμετρο που έχει πραγματοποιηθεί μεταξύ δημοτών, επιχειρηματιών αλλά και τουριστών καθώς και τα νέα έργα που υλοποιούνται αλλά και προγραμματίζονται.

Ο κ. Καρούσος σχολίασε και τις προσπάθειες που καταβάλλει η πόλη για να απαλλαγεί από τον τουρισμό κακής ποιότητας και τα έργα τα οποία προγραμματίζονται όπως η ανάπλαση του αστικού κέντρου και του μεσαιωνικού μοναστηριού.

Συνεργασία με Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για “Έξυπνη Πόλη”

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας αναφέρθηκε και στη συνεργασία που υπάρχει με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τη μετατροπή της Αγίας Νάπας σε “Έξυπνη Πόλη”. Ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι γνωστό παγκοσμίως ως πρωτοπόρο για τις υπηρεσίες Blockchain που είναι η τεχνολογία που στηρίζονται τα κρυπτονομίσματα αλλά και η τεχνολογία των έξυπνων πόλεων. Ανέφερε ότι αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, πραγματοποίησαν συμφωνία ώστε να υιοθετηθούν οι νέες και καινοτόμες υπηρεσίες και σύντομα θα υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας ώστε να πραγματοποιηθεί μελέτη και ένας προγραμματισμός για να καταστεί η Αγία Νάπα στο μέλλον ως “Έξυπνη Πόλη”.

Τέσσερα νέα ξενοδοχεία

Όσον αφορά στη νέα τουριστική χρονιά ο κ. καρούσος ανέφερε ότι τέσσερεις νέες ξενοδοχειακές μονάδες θα τεθούν σε λειτουργία κατά τη φετινή χρονιά, η υπηρεσία του Δήμου εργάζεται πυρετωδώς για την ετοιμασία των παραλιών ενώ αναμένεται να σημειωθεί νέα αύξηση στου τουριστικό ρεύμα.

Δείτε το βίντεο:

Famagusta.News