Λογοτεχνικό περίπατο «Στα χνάρια του Γιώργου Σεφέρη» διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Νάπας (εικόνες)

α2 1 Γιώργος Σεφέρης, Νέα Αμμοχώστου, Πολιτισμός

Πάνω από πενήντα φίλοι της λογοτεχνίας και της ποίησης, λάτρεις του Γιώργου Σεφέρη πορεύτηκαν «Στα χνάρια του Γιώργου Σεφέρη», όπως ο Δήμος Αγίας Νάπας ονόμασε τον Λογοτεχνικό περίπατο που διοργάνωσε.

α 4 Γιώργος Σεφέρης, Νέα Αμμοχώστου, Πολιτισμός

Ο περίπατος ξεκίνησε από το Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» και  ακολούθησε τα χνάρια του ποιητή, δηλαδή, από το παλιό καφενείο, τόπος συνάντησης ντόπιων και ξένων, το Μοναστήρι με τη γέρικη συκομουριά, που ο ποιητής αποκαλούσε «παλικάρι δέντρο», και τέλος το λιμανάκι που τόσες φορές γευμάτισε με τους Κυπρίους φίλους του.

α1 2 Γιώργος Σεφέρης, Νέα Αμμοχώστου, Πολιτισμός

Η ιστορικός και αρχαιολόγος, Δήμητρα Ιγνατίου ξενάγησε τους συμμετέχοντες στους χώρους που επισκέφθηκε ο Νομπελίστας ποιητής. Στο Μουσείο Θάλασσα στο πλαίσιο συζήτησης, ο καθηγητής Γιώργος Γεωργή και η φιλόλογος Ελένη Αντωνιάδου, μίλησαν για τον Γιώργο Σεφέρη  και τη σχέση του με την Κύπρο.

α3 1 Γιώργος Σεφέρης, Νέα Αμμοχώστου, Πολιτισμός

Όπως αναφέρθηκε «Η Αγία Νάπα είναι ο κατ’ εξοχήν Σεφερικός τόπος που ο μεγάλος λογοτέχνης τη θεωρούσε ως δεύτερή του πατρίδα».

α4 1 Γιώργος Σεφέρης, Νέα Αμμοχώστου, Πολιτισμός

Ο περίπατος συνδιοργανώθηκε με το Public και την Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture.

α5 1 Γιώργος Σεφέρης, Νέα Αμμοχώστου, Πολιτισμός α6 1 Γιώργος Σεφέρης, Νέα Αμμοχώστου, Πολιτισμός α7 1 Γιώργος Σεφέρης, Νέα Αμμοχώστου, Πολιτισμός α8 1 Γιώργος Σεφέρης, Νέα Αμμοχώστου, Πολιτισμός α9 1 Γιώργος Σεφέρης, Νέα Αμμοχώστου, Πολιτισμός

Famagusta.News / ΚΥΠΕ