Με κρατική χείρα βοηθείας η μελέτη για παραλία Πανταχού Αγίας Νάπας

cache 876x3000 Analog medium 172763 285696 4112017 Νέα Αμμοχώστου

Ο Δήμος Αγίας Νάπας, έχοντας την οικονομική συνεισφορά του κράτους, θα αναλάβει τη μελέτη για την προστασία και βελτίωση της παραλίας στην περιοχή ανατολικά του αλιευτικού Καταφυγίου Αγίας Νάπας (συμπεριλαμβανομένης και της παραλίας “Πανταχού”).

Σε απάντηση στη Βουλή του υπουργού Μεταφορών, Μάριου Δημητριάδη, σημειώνεται ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας είχε δεσμευτεί να αναθέσει σε ιδιώτη μελετητή την ετοιμασία της σχετικής μελέτης.

Στη συνέχεια ο Δήμος ζήτησε όπως η μελέτη εκπονηθεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και ως εκ τούτου, το Τμήμα Δημοσίων Έργων είχε εντάξει τη μελέτη σε επόμενους προϋπολογισμούς (2018-2019).

Όπως αναφέρει ο κ. Δημητριάδης, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αγία Νάπα στις 11 Σεπτεμβρίου 2017, ζητήθηκε από τον Δήμο όπως τη μελέτη αναλάβει ο ίδιος ο Δήμος, έχοντας την οικονομική συνεισφορά του Κράτους.

«Στα πλαίσια της πιο πάνω διευθέτησης, το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα παράσχει τεχνική βοήθεια στον Δήμο για την προκήρυξη των προσφορών για τη μελέτη, ενώ ο τρόπος καταβολής της συνεισφοράς του Κράτους (κατά 50%) θα διευθετηθεί κατόπιν συνεννόησης μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Δήμου Αγίας Νάπας», σημειώνει σχετικά ο υπουργός.

Όσον αφορά την περιοχή “Νησί”, ο Μάριος Δημητριάδης τονίζει ότι το Τμήμα Δημοσίων Έργων δεν έχει εντάξει οποιαδήποτε μελέτη ή/και έργα στους επόμενους προϋπολογισμούς του Κράτους (2018-2020).

Πηγή: inBusiness