Ο “Οδυσσεβάχ” σήμερα στην Αγία Νάπα

Στιγμιότυπο 2018 02 28 08.14.13 Θέατρο

Η παιδική θεατρική παράσταση “ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ”, της Ξένιας Καλογεροπούλου από το ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018,
στις 6:00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αγίας Νάπας.

Ο Οσυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου συνεχίζει για τρίτο μήνα τις παραστάσεις του κάθε Κυριακή με κατάμεστη την Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου. Το ταξίδι είναι συναρπαστικό, γεμίζει χαρά και συγκίνηση μικρούς και μεγάλους που παρακολουθούν την παράσταση. Σε ένα φαντασμαγορικό σκηνικό με απίθανους φωτισμούς και εφέ, με πλούσια κοστούμια, με μουσική φανταστική και μια εμπνευσμένη σκηνοθεσία από τον Μάριο Κακουλλή, που έστησε μια παράσταση πρωτότυπη, με ρυθμό, περιπέτεια και χιούμορ. Η συγγραφέας προικίζει τον παραμυθά της με μπόλικη φαντασία για να μας μεταφέρει μια εμπνευσμένη ιστορία βασισμένη στην “Οδύσσεια”, τον “Σεβάχ το Θαλασσινό” και άλλα λαϊκά παραμύθια. Ένα κείμενο γεμάτο συναισθήματα, παιχνιδιάρικη γραφή, ευφάνταστες εικόνες, γρήγορες εναλλαγές και πρωτότυπους ήρωες. 

α 1 Θέατρο

“Οδυσσεβάχ”

Ένας πολυμήχανος και αδέξιος παραμυθάς πλάθει την ιστορία του Οδυσσεβάχ που κουρασμένος από τους πολέμους, ξεκινά μαζί με τους συντρόφους του, το ταξίδι για την επιστροφή στην πατρίδα του. Ο παραμυθάς μας όμως έντεχνα περιπλέκει την ιστορία. Για να φτάσει ο Οδυσσεβάχ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Δρακοκύκλωπα Αρχισαλαχάρ, να ξεφύγει από το νησί των Λωτοφάγων, να περάσει από τις Σειρήνες, να συναντήσει τη Γοργόνα, τη μάγισσα Κιρκίλα, τη πριγκίπισσα Λαριζάντ, να περάσει χώρες που μιλάνε παράξενα, να διασχίσει λίμνες, δάση και ποτάμια… θα καταφέρει να φτάσει άραγε ο Οδυσσεβάχ στην Ιθαγδάτη? 

“Με ένα μεγάλο Φου και Αχ ξεκινάει ο Οδυσσεβάχ” υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Μάριου Κακκουλή. Με 8 εύπλαστους ηθοποιούς επί σκηνής, με τα φαντασμαγορικά κοστούμια της Ρέας Ολυμπίου, τα εντυπωσιακά σκηνικά της Έλενας Τερέπεη και τη μαγική μουσική του Γιώργου Χριστοφή, ο σκηνοθέτης φτιάχνει για εμάς μια ονειρική παράσταση όπου μπροστά στα μάτια των θεατών οι άνθρωποι μεταμορφώνονται σε ζώα, οι γοργόνες αναδύονται από τη θάλασσα, οι σειρήνες πετάνε στον αέρα. Μια παράσταση με όπλο τη φαντασία. Μια παράσταση ταξίδι για μικρούς και μεγάλους.

Famagusta.News