Πλησιάζει το Τουρνουά Αγίας Νάπας 2018

α 3 Νέα Αμμοχώστου, Τουρνουά Ποδοσφαίρου Αγίας Νάπας

Σε λιγότερο από δύο μήνες περισσότερα από 5.000 παιδιά 6-16 χρόνων θα βρεθούν στην Αγία Νάπα για να απολαύσουν ένα γεμάτο ποδοσφαιρικό εξαήμερο, σε 16 ποδοσφαιρικά γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα. Η διοργάνωση, η οποία διεξάγεται εδώ και 17 χρόνια και συγκεντρώνει πάνω από 20.000 θεατές επεκτείνεται φέτος κατά μία ακόμη ημέρα, ενώ προσθέτονται ακόμη περισσότερες κατηγορίες για αγόρια και κορίτσια. Οι αγώνες θα λάβουν χώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα, από τις 31 Μαρτίου ως τις 5 Απριλίου.

Στο Τουρνουά Αγίας Νάπας συμμετέχουν ακαδημίες από την Κύπρο και το εξωτερικό. Πρόκειται για μία διοργάνωση του Σωματείου SoccerWorldCyprus που τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΠ και του Δήμου Αγίας Νάπας, με μεγάλο χορηγό τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι τα εστιατόρια Ocean Basket, η Petrolina, η εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά Nekki και το Αθλητικό Τμήμα της Σχολής Πασκάλ, ενώ επίσημοι υποστηρικτές είναι το Elite Sporting Club στη Λάρνακα και η Sports Gear.

Το μεγαλύτερο στη Μεσόγειο

Το Τουρνουά Αγίας Νάπας είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση ποδοσφαιρικών ακαδημιών της Μεσογείου, στο οποίο λαμβάνουν μέρος ομάδες από όλες τις πόλεις της Κύπρου, όπως επίσης και ομάδες από το εξωτερικό. Στην περσινή διοργάνωση μετείχαν 334 ομάδες, εκ των οποίων αρκετές από Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιορδανία και Λίβανο. Κατά τις ημέρες της διοργάνωσης πάνω από 20.000 θεατές κινούνται στην περιοχή της Αγίας Νάπας, κηρύσσοντας ουσιαστικά την έναρξη της τουριστικής  περιόδου.

Σημαντικές καινοτομίες

Αρκετά αναβαθμισμένο θα είναι το φετινό τουρνουά, αφού οι διοργανωτές έχουν αποφασίσει να εισάγουν σημαντικές καινοτομίες. Το Τουρνουά Αγίας Νάπας 2018 επεκτείνεται για μία ακόμη ημέρα, κάτι που σημαίνει περισσότερους αγώνες και περισσότερη διασκέδαση για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Μία ακόμη καινοτομία αφορά στη διαβάθμιση των ομάδων σε Eagles και Lions, βάσει των αγωνιστικών τους δυνατοτήτων. Όμιλοι Lions θα υπάρχουν για τις ηλικιακές κατηγορίες από το 2006 έως το 2010. Η κατηγοριοποίηση δίνει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα αγωνιστικού επιπέδου, να απολαύσουν τη διοργάνωση, το παιχνίδι και τη χαρά της συμμετοχής. Για πρώτη φορά εισάγεται επίσης και κατηγορία κοριτσιών, στις οποίες θα λαμβάνουν μέρος κορίτσια που έχουν γεννηθεί από το 2002 κι έπειτα.

Ανοικτές οι εγγραφές

Για όσες ομάδες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Τουρνουά Αγίας Νάπας 2018, οι εγγραφές είναι ανοικτές στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά γεννημένα από 6-16 ετών, κορίτσια γεννημένα από 2002 κι έπειτα ενώ υπάρχει και ανοικτή κατηγορία γυναικών.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.ayianapasoccerfestival.com και στο info@soccerworldcyprus.com.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ