Ξεκινούν στην Αγία Νάπα οι εκδηλώσεις για τον Πολιτιστικό Χειμώνα

73168753 2330980373691405 1251489767099465728 o

O Δήμος Αγίας Νάπας διοργανώνει και φέτος, σε συνεργασία με τo Yφυπουργείο Τουρισμού, τις χειμερινές του εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο “Πολιτιστικός Χειμώνας 2019-2020”, με στόχο να προβάλει στους ντόπιους και κυρίως στους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι διαμένον στην πόλη τη χειμερινή περίοδο, μέσω των καλλιτεχνικών δημιουργιών και παραγωγών τον Κυπριακό και Πολιτισμό, τις παραδόσεις του τόπου μας όπως επίσης και τον Ελληνικό Πολιτισμό συμβάλλοντας παράλληλα στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Οι χειμερινές εκδηλώσεις αρχίζουν την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 στις 8.00μ.μ με την παράσταση “Σεργιάνι στην Παράδοση”, όπου το Χορευτικό Συγκρότημα του Δήμου Αγίας Νάπας θα χορέψει Κυπριακούς Παραδοσιακούς Χορούς.

Στο Χειμερινό Πολιτιστικό Πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τέλη Μαρτίου, συμπεριλαμβάνονται και οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Σημειώνεται ότι το άναμμα των φώτων στις 7 Δεκεμβρίου 2019 θα σηματοδοτηθεί από τη διεξαγωγή της διαδρομής του 1.5χλμ όπου μικροί και μεγάλοι ντυμένοι Αη Βασίληδες θα τρέξουν ή θα περπατήσουν κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου. Την επομένη, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, θα διεξαχθεί στις 8.00π.μ το αγωνιστικό μέρος του Μαραθωνίου, το οποίο περιλαμβάνει τις αποστάσεις 21χλμ, 10χλμ και 5χλμ.

Συμπεριλαμβάνονται επίσης, η εκδήλωση Υποδοχής του νέου έτους και η γιορτή των Φώτων.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει αξιόλογα ντόπια μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, τα οποία θα παρουσιάσουν όλων των ειδών μουσικής όπως κλασσική, κονσέρτα, jazz, έντεχνη Ελληνική Μουσική καθώς και χορευτικές παρατάσεις με διάφορες θεματικές, όπως μπαλέτο, σύγχρονο χορό, Κυπριακούς , Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς κ.ά.

Ο Δήμος Αγίας Νάπας εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι μέσω της κατάρτισης του χειμερινού του προγράμματος τόσο οι Δημότες όσο και οι ξένοι επισκέπτες της Αγίας Νάπας θα μείνουν ικανοποιημένοι από την ποιότητα των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη, στην κλειστή αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, στις 8.00μ.μ και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΣΕΡΙΑΝΙ