Επ. Αμμοχώστου: Απέχουν από την αιμοκάθαρση οι νεφροπαθείς – Προβλήματα υποστελέχωσης

«Σαν επαρχία Αμμοχώστου είμαστε παραμελημένοι - Υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό»

2d98e3c645368dff3c7441bb6f09e5b3 Μονάδα αιμοκάθαρσης, Νεφροπαθείς

Σε αποχή από τις θεραπείες τους προχωρούν οι αιμοκαθαρόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου την ερχόμενη Τετάρτη στις 7:10.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της μονάδας αιμοκαθαρομένων επαρχίας Αμμοχώστου Γιώργος Κκέζος στο Famagusta.News, έχουν αποστείλει ακόμα 2 επιστολές στις οποίες δεν ανταποκρίθηκαν οι αρμόδιοι, με αποτέλεσμα να κατέρχονται σε αποχή από την θεραπεία τους με στόχο να υλοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Αυτούσια η επιστολή τους:

Οι αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς Γ. Ν. Αμμοχώστου αποφασίσαμε ότι στις 2/12/20 ώρα 7:10 ημέρα Τετάρτη όλοι οι αιμοκαθαρόμενοι θα απέχουμε από την θεραπεία μας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει η μονάδα μας.

1) Απουσία γιατρών τα απογεύματα , Σαββατοκυρίακα και αργίες. Γίνεται αιμοκάθαρση με την παρουσία μόνο νοσηλευτικού προσωπικού. Υπάρχει από τις 14 Αυγούστου 2020 έτοιμα από τους 2 γιατρούς της μονάδας για on call χωρίς κάποια απάντηση.

2) Η μονάδα υποστελεχνεται από νοσηλευτικό προσωπικό εδώ και αρκετό καιρό. Αντί αυτού η διοίκηση αποφάσισε να γίνει μετακίνηση δύο νοσηλευτών από την μονάδα μας στον covid-19. Και να αντικατασταθούν από νοσηλευτές της Λάρνακας . Εμείς δεν δεχόμαστε αυτή την κατάσταση γιατί γίνεται σκόπιμα από την διοίκηση της Λάρνακας.

3) Σαν επαρχία είμαστε αγανακτισμένοι και παραμελημένοι . Η Διοίκηση της Λάρνακας μας στέλνε ασθενή με covid-19. Εμείς δεν μπορούμε να την δεχτούμε λόγω μη νυκτερινής βάρδιας , απουσίας γιατρού μετά τις 2:30 και λόγω μη κατάλληλων υποδομών. Υπάρχει κίνδυνος για εμάς τους 50 αιμοκαθαρόμενους ασθενείς.

Εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα μας θα απέχομε από την θεραπεία μας επ αόριστον.

Famagusta.News