Επ. Αμμοχώστου: Φυλάκιση σε 27χρονο – Επεισοδιακή καταδίωξη και τραυματισμός Αστυνομικού

DSC 9022 scaled Δικαστήριο
Εικόνα Αρχείου

Σε 3 μήνες άμεση φυλάκισή καταδίκασε χθες Πέμπτη 20/2/20 το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου 27χρονο από χωριό της Επαρχίας Αμμοχώστου για αδικήματα που σχετιζονται με επιθεση κατά Αστυνομικού και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, αλόγιστες και επικίνδυνες πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή, καθως και σωρεια τροχαίων αδικημάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο νεαρός ανακόπηκε από την Αστυνομία για συνήθη έλεγχο, κατα τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι εναντίον του εκκρεμούσαν εντάλματα είσπραξης προστίμου. Ο Αστυνομικος του γνωστοποίησε το γεγονός και ο νεαρός φοβούμενος ενδεχόμενη σύλληψή του, εκκίνησε απότομα το αυτοκίνητο που οδηγούσε στριφογυρίζοντας τα ελαστικά, περνώντας πάνω από το πόδι του Αστυνομικού και χτυπώντας τον στο χέρι.

Ακολούθησε καταδίωξη από Αστυνομικό περίπολο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο νεαρός ανέπτυξε υψηλές ταχύτητες, προσπερνώντας διαδοχικά οχήματα σε συνεχή άσπρη γραμμή, ενώ κινήθηκε διά μέσου δύο χωριών της Επαρχίας Αμμοχώστου χωρίς να σταματά σε συμβολές δρόμων και χωρίς να κάνει χρήση σηματοδότη. Μετά από μακρά καταδίωξη, έγινε τελικα κατορθωτή η ανακοπή του και συνελήφθηκε.

Ο Αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου έτυχε των Πρώτων Βοηθειών και ακολούθως πήρε εξιτήριο.

Το Δικαστήριο διέταξε επίσης την στέρηση του διπλώματος οδήγησης του νεαρού για περίοδο 6 μηνών, η οποία θα αρχίζει μετά την αποφυλάκισή του.

Famagusta.News