Επ. Αμμοχώστου: Της ζήτησε €6.000 για να της διευθετήσει λευκό γάμο και παραμονή στην Κύπρο

Υπό κράτηση 23χρονος - Θύμα εμπορίας προσώπων 33χρονη

Εικόνα Αρχείου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για τέσσερις ημέρες εναντίον νεαρού ηλικίας 23 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας υποβοήθησης της παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία, απαίτησης περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή και εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η υπόθεση καταγγέλθηκε από 33χρονη, αναγνωρισμένο θύμα εμπορίας προσώπων, σύμφωνα με την οποία ο 23χρονος φέρεται να της ζήτησε χρηματικό ποσό ύψους έξι χιλιάδων ευρώ, με σκοπό να της διευθετήσει γάμο με Ευρωπαίο πολίτη και κατ’ επέκταση να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Κύπρο.

Η κοπέλα ανέφερε στην Αστυνομία ότι για το σκοπό αυτό, έδωσε στον 23χρονο, χρηματικό ποσό €4,500 και τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.

Ωστόσο σύμφωνα πάντα με την 33χρονη, λίγες μέρες αργότερα ο νεαρός την ενημέρωσε ότι δεν θα πραγματοποιείτο ο γάμος, ωστόσο αρνήθηκε να της επιστρέψει τα χρήματα και τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.

Επιπρόσθετα, με διάφορες απειλές, ο 23χρονος φέρεται να της απέσπασε ακόμα πέντε χιλιάδες ευρώ για να της επιστρέψει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.

Εναντίον του 23χρονου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σήμερα ο νεαρός οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για τέσσερις ημέρες.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ