«Κάτω τα χέρια από τον ΟΣΕΑ» – Με πανό και συνθήματα έξω από το Ανώτατο οι υπάλληλοι λεωφορείων της Αμμοχώστου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ξεκίνησε η στάση εργασίας των υπαλλήλων της εταιρείας - Χειρόφρενο στα λεωφορεία της επ. Αμμοχώστου

Με πανό και συνθήματα συγκεντρώθηκαν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο οι οδηγοί λεωφορείων του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας.

Στα πανό που κρατούν οι υπάλληλοι αναγράφονται συνθήματα όπως “Δεν είμαστε σκλάβοι κανενός – Μεταφερόμαστε σε άγνωστα ξένα συμφέροντα”, “Ζητούμε εξασφάλιση της εργασίας μας για τα επόμενα δέκα χρόνια” και “Πολιτικοί, τρέξτε στη Μάλτα και την Ισπανία για τις ψήφους”.

Τα αιτήματα των υπαλλήλων

Άρχισε η στάση εργασίας των εργαζομένων στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου (ΟΣΕΑ), με αφορμή τη συμφωνία του Υπουργείου Μεταφορών με άλλη Κοινοπραξία για το θέμα των δημόσιων συγκοινωνιών στην επαρχία Αμμοχώστου.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Παύλος Βαρνάβα, εκ μέρους των υπαλλήλων της ΟΣΕΑ ανέφερε ότι «σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν κανονικά τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους στην επαρχία Αμμοχώστου και στη συνέχεια τραβήξαμε χειρόφρενο. Με τρία λεωφορεία όλοι οι οδηγοί του ΟΣΕΑ δηλαδή περίπου 150 άτομα, μεταβαίνουμε στο Διοικητικό Δικαστήριο στη Λευκωσία, όπου σήμερα θα εξεταστεί προσφυγή των Υπεραστικών Λεωφορείων εναντίον της νέας Κοινοπραξίας».

Πρόσθεσε ότι «το Διοικητικό Δικαστήριο θα εξετάσει την Τετάρτη προσφυγή της ΟΣΕΑ εναντίον της Κοινοπραξίας. Ωστόσο σήμερα εάν δούμε ότι οι εξελίξεις από την εξέταση της προσφυγής των Υπεραστικών Λεωφορείων δείχνουν ότι βαίνουν θετικά για μας τους οδηγούς, τότε θα πραγματοποιήσουμε σύσκεψη έξω από το Δικαστήριο στη Λευκωσία, για να αποφασίσουμε τι μέλλει γενέσθαι».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βαρνάβα είπε ότι «ξεκινούμε από σήμερα στάση εργασίας για να δώσουμε το μήνυμα ότι είμαστε παρόντες και ότι στηρίζουμε τις δικαστικές διαμάχες που κάνει ο ΟΣΕΑ με το Υπουργείο Μεταφορών. Το βασικότερο μας αίτημα είναι η εξασφάλιση των δικαιωμάτων του από το Υπουργείο Μεταφορών και από το Υπουργείο Εργασίας για τα επόμενα δέκα χρόνια ενώ ζητούμε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας και για το κατά πόσον ισχύουν τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για μείωση του στόλου της εταιρείας».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Βαρνάβα είπε ότι «οι οδηγοί νοιώθουμε πως το 50% της εταιρείας μας ανήκει, αφού μέσα σε 24 ώρες από τότε που ξεκίνησε το 2010, εμείς οι οδηγοί μαζί με τους εργοδότες έχουμε στήσει αυτό που λέγεται Οργανισμός Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου. Οι εργαζόμενοι είναι οδηγοί από ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου και παρά τα προβλήματα που υπήρξαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας της εταιρείας και των δημόσιων συγκοινωνιών, καταφέραμε να τα επιλύσουμε, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να κατέλθουμε σε οποιαδήποτε απεργία ή στάση εργασίας».

Famagusta.News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠτΔ: Εισηγήθηκε τερματισμό χρηματοδότησης της ΕΕ προς την Τουρκία και τους Τ/Κ