ΛΙΟΠΕΤΡΙ: 37 κρούσματα στο Ίδρυμα Αποστόλου Παύλου ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

Καταγγελίες για μη ενημέρωση ενδιαφερομένων πριν την ανακοίνωση του Υπουργείου στα Μέσα Ενημέρωσης

coronavirus 1 4 Coronavirus, Ειδικό Σχολείο Απόστολος Παύλος

Συναγερμός σήμανε σε ειδικά σχολεία και οίκους ευγηρίας από τον νέο αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, τα 52 από τα 262 σημερινά κρούσματα προέρχονται από το πρόγραμμα ελέγχου γηροκομείων και άλλων κλειστών δομών αφορούν σε 15 κρούσματα που εντοπίστηκαν στο γηροκομείο στην Περιστερώνα. Τα άλλα 37 είναι από το “Ίδρυμα Αποστόλου Πέτρου και Παύλου” στο Λιοπέτρι.

Διαβάστε επίσης: ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Αναστάτωση για κρούσματα σε “Απόστολο Παύλο” –  “Δεν μας ενημέρωσε κανείς”

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

“Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, συνολικά σήμερα ανακοινώνονται 262 επιβεβαιωμένα μέσω μοριακής εξέτασης περιστατικά κορωνοϊού. Από αυτά τα 28 αφορούν άτομα τα οποία τις προηγούμενες ημέρες είχαν παρουσιάσει θετικό αποτέλεσμα σε rapid-tests και ακολούθως υποβλήθηκαν σε μοριακή εξέταση και επιβεβαιώνονται πλέον επίσημα ως κρούσματα.

Τα 52 κρούσματα από το πρόγραμμα ελέγχου γηροκομείων και άλλων κλειστών δομών αφορούν σε 37 άτομα στο Ίδρυμα Πέτρου και Παύλου στο Λιοπέτρι και 15 κρούσματα εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στην Περιστερώνα.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχει προς το παρόν η πληροφορία αν είναι όλοι ένοικοι ή αν είναι και προσωπικό και πόσοι από την κάθε ομάδα. Και στα δύο ιδρύματα ο έλεγχος έγινε από το Υπουργείο μετά από τον εντοπισμό κρούσματος.”

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας προκάλεσε αναστάτωση καθώς οι πλείστοι που είχαν προβεί σε εξέταση δεν ενημερώθηκαν για το αποτέλεσμα της εξέτασης πριν δημοσιοποιηθεί στα Μέσα Ενημέρωσης.

Famagusta.News