Σε συναγερμό η επ. Αμμοχώστου – 5 κλοπές αυτοκινήτων από Παραλίμνι και Αυγόρου

Σε έξαρση οι κλοπές αυτοκινήτων στην επαρχία Αμμοχώστου - Σε σπείρα από τα κατεχόμενα επικεντρώνονται οι έρευνες

Proton wira steal theft stolen car thief exclusive, Αστυνομία
Εικόνα Αρχείου

Σε έξαρση φαίνεται να είναι το τελευταίο διάστημα οι κλοπές αυτοκινήτων στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Famagusta.News, σε λιγότερο από ένα μήνα, έχουν καταγραφεί πέντε συνολικά κλοπές αυτοκινήτων στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο σημειώθηκαν κλοπές αυτοκινήτων σε Παραλίμνι και Αυγόρου. Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της κοινοτικής Αστυνόμευσης και των Παρατηρητών της Γειτονιάς, τα κλαπέντα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα ξεκλείδωτα με το κλειδί στη μηχανή, γι’ αυτό και η Αστυνομία εφιστούσε την προσοχή στους πολίτες να κλειδώνουν τα οχήματά τους.

Έκλεψαν κλειδωμένο αυτοκίνητο από αυλή σπιτιού στο Αυγόρου

Πάντως, αυτό το οποίο προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία είναι η τελευταία υπόθεση η οποία έχει καταγραφεί στο Αυγόρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Famagusta.News, καταγγέλθηκε από γυναίκα ότι μεταξύ των ωρών 23:00 της 30ης Σεπτεμβρίου 2020 και 07:00 της 1ης Οκτωβρίου 2020, άγνωστος ή άγνωστοι έκλεψαν το όχημά της τύπου hatchback, γνωστής ιαπωνέζικης μάρκας, αξίας 8 χιλιάδων ευρώ, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην αυλή της και μάλιστα κλειδωμένο. Ο δράστης ή οι δράστες κατάφεραν να παραβιάσουν την πόρτα αλλά και να ξεκινήσουν τη μηχανή του αυτοκινήτου, κλέβοντάς το, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Οι γυναίκα κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία και μάλιστα η Αστυνομία προέβη και σε εξέταση του κλειστού κυκλώματος των πρατήριων βενζίνης, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ρεζερβουάρ καυσίμων ήταν σχεδόν άδειο.

Σπείρα από τα κατεχόμενα;

Μάλιστα, την περασμένη Δευτέρα η Αστυνομία ανήρτησε εικόνα αναζητούμενου προσώπου για υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου στο Παραλίμνι και διάρρηξης κτηρίου, ο οποίος εξακολουθεί να αναζητείται. Σύμφωνα, πάντα, με τις πληροφορίες, οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από σπείρα από τα κατεχόμενα.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Νεαρός καταζητείται για διαρρήξεις κτηρίων και κλοπής αυτοκινήτου (ΕΙΚΟΝΑ)

Την περασμένη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία αναζητούμενου προσώπου, ύποπτου για υποθέσεις διαρρήξεων κτιρίων και κλοπής αυτοκίνητου, που διαπράχθηκαν πρόσφατα, στην επαρχία, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που μπορεί να βοηθήσουν στην αναγνώριση των στοιχείων και στον εντοπισμό του.

Μία διάρρηξη και μία απόπειρα διάρρηξης, διαπράχθηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου, 2020, σε υποστατικό πώλησης αυτοκινήτων και σε πιστωτικό ίδρυμα, στο Παραλίμνι. Από το κατάστημα πώλησης αυτοκινήτων κλάπηκε ένα κλειδί αυτοκινήτου, ενώ από το πιστωτικό ίδρυμα δεν κλάπηκε οποιαδήποτε περιουσία, αφού ο δράστης δεν κατάφερε να παραβιάσει και να εισέλθει στο υποστατικό.

Η κλοπή αυτοκινήτου επίσης διαπράχθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ το όχημα βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή στο Παραλίμνι. Το κλοπιμαίο αυτοκίνητο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή Μόρφου, γύρω στις 11.00 το βράδυ στις 21 Σεπτεμβρίου.

Από εξετάσεις που έγιναν από το ΤΑΕ Αμμοχώστου προέκυψαν στοιχεία εναντίον του εικονιζόμενου νεαρού άνδρα, ο οποίος και αναζητείται.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στην αναγνώριση των στοιχείων του υπόπτου και στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Αμμοχώστου, στον τηλεφωνικό αριθμό 23-803040 ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

Αναζητούμενο Πρόσωπο ΤΑΕ Αμμοχώστου 28.09 .2020 exclusive, Αστυνομία