Συνέδριο για την παιδεία της ειρήνης οργανώνουν σχολεία της επαρχίας Αμμοχώστου

afisa A4 sinedriou 2019 Xenion Highschool, Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα, Λύκειο Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία, Σχολεία, Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου

Τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης της Επαρχίας Αμμοχώστου διοργανώνουν την Τρίτη 5, Φεβρουαρίου 2019 το 15ο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα “Η Παιδεία της ειρήνης στην Κύπρο. Προβλήματα και προοπτικές”.

Στο συνέδριο που φέτος διοργανώνεται στο Ιδιωτικό Σχολείο Xenion High School στο Παραλίμνι, θα συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Παραλιμνίου, του Λυκείου Κοκκινοχωρίων “Φώτη Πίττα”, της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου και του Ιδιωτικού Σχολείου Xenion.

Το συνέδριο θα ασχοληθεί με θέματα όπως, η κριτική θεώρηση της εκπαίδευσης στην Κύπρο, αλλά και με τη μελέτη των κοινών παραδόσεων των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, καθώς και με τη διερεύνηση πολιτιστικών δίαυλων επικοινωνίας με στόχο την καταπολέμηση της προκατάληψης και την εμπέδωση παιδείας ειρήνης στην Κύπρο.

Η στόχευση, μεταξύ άλλων, για την ανάπτυξη δεξιοτήτων συμβίωσης και συνεργασίας που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, θα πρέπει να επεκταθεί και σε διακοινοτικό επίπεδο, έτσι ώστε να εμπεδωθεί κουλτούρα ειρήνης και συνεργασίας και η Κύπρος να αποτελέσει παράδειγμα ειρηνικής, πολυπολιτισμικής συμβίωσης και κατ’ επέκταση παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Η Παιδεία στο καθήκον αυτό έχει να διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο.

Famagusta.News