ΣΩΤΗΡΑ: Tην Κυριακή η 47η Πορεία Χριστοδούλας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου

Θα παρουσιαστεί στο κοινό το εντυπωσιακό νέο Μνημείο, στο σημείο όπου άφησε την τελευταία της πνοή η ηρωική μορφή της Χριστοδούλας.

Ο Δήμος Σωτήρας φιλοξενεί και πάλι την Παγκύπρια Πορεία Χριστοδούλας, η οποία θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί από το Δημαρχείο Δερύνειας και θα καταλήξει στο νεότευκτο Μνημείο της Χριστοδούλας στη Σωτήρα, εκεί όπου έφυγε από τη ζωή, χτυπημένη από την επάρατη νόσο, πρόσφυγας από την Αμμόχωστο, θύμα του Αττίλα και του καρκίνου.

Φέτος, για πρώτη φορά, θα παρουσιαστεί στο κοινό το εντυπωσιακό νέο Μνημείο, στο σημείο όπου άφησε την τελευταία της πνοή η ηρωική μορφή της Χριστοδούλας. Ο Δήμος Σωτήρας ευελπιστεί ότι αυτό θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή και θα προσδώσει τις πρέπουσες τιμές στη γυναίκα-σύμβολο Χριστοδούλα αλλά και στους πραγματικούς μαχητές της ζωής, άνδρες και γυναίκες, που κτυπήθηκαν από την επάρατη νόσο και δίνουν καθημερινό αγώνα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό προς τους πεζοπόρους. Στο σημείο τερματισμού της Πορείας (Μνημείο Χριστοδούλας στη Σωτήρα) θα αναπευθεί δέηση από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειο και θα ακολουθήσει κατάθεση λουλουδιών.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να επιστρέψoυv στoν χώρo εκκίvησης (Δερύνεια) με λεωφoρεία.

Η Πορεία Χριστοδούλας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κυπριακής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο.

Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί και την επανέναρξη της Πορείας Χριστοδούλας στην αρχική της μορφή, αφού τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας του COVID-19, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, πραγματοποιούσε συμβολικά την Πορεία με τα μέλη του προσωπικού του, που παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία, συνέχισαν να προσφέρουν απρόσκοπτα υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε χιλιάδες ασθενείς με εμπειρία καρκίνου.

Περισσότερες πληροφορίες: www.stimaxi.com.cy