ΣΩΤΗΡΑ: Εορτασμοί για τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955

Εορτασμοί της Σωτήρας για τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου

Σχέδιο χωρίς τίτλο 1 exclusive
Last updated:

Ο Δήμος Σωτήρας σας προσκαλεί στους εορτασμούς για τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955. 🇨🇾🇬🇷

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ 1ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023
7:30 μ.μ. ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ – ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ από τις Κατηχητικές Συνάξεις Σωτήρας (Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, Οδοί Σωτήρος, Πλατεία Ελευθερίας, 1ης Απριλίου, Αγ. Θέκλης, Ι.Ν. Αναστάσεως, Μιχαήλ Καραολή, Κέννεντυ, 1ης Απριλίου, Πλατεία Ηρώων, Σωτήρος, Ι.Ν. Μεταμορφώσεως).

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023
5:30 π.μ. ΕΩΘΙΝΟ από την μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας.
6:00 π.μ. ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας.
9:15 π.μ. ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει o Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, κ. Κλεάνθης Κουτσόφτας.
9:45 π.μ. ΤΡΙΣΑΓΙΟ στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας.
Μονόλεπτη Σιγή, Κατάθεση Στεφάνων.
10:15 π.μ. ΠΑΡΕΛΑΣΗ κατά μήκος της Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου Γ’. Λαμβάνουν μέρος Σχολεία και Οργανωμένα Σύνολα Σωτήρας. Παιανίζει η Μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας.
Τον χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γεώργιος Τάκκας.
6:00 μ.μ. ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας, από τον Δήμαρχο Σωτήρας, κ. Γεώργιο Τάκκα και τη Μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας «Σημαιοφόροι Χριστού».

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023
7:00 μ.μ. ΠΑΝΔΗΜΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ των Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου σε συνεργασία με την Ένωση Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-’59 Αμμοχώστου στην κλειστή αίθουσα του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Σωτήρας.
Ομιλητής: Δρ Πέτρος Παπαπολυβίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας.
Θα αποδοθούν τιμητικά διπλώματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας στους αγωνιστές της ΕΟΚΑ με καταγωγή από τη Σωτήρα.
Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα από τη Δημοτική Χορωδία Σωτήρας.

Σάββατο, 1 Απριλίου 2023
6:15 π.μ. ΕΩΘΙΝΟ από την μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας.
6:45 π.μ. ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας.
10:00 π.μ. ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Βουλευτής Αμμοχώστου, κ. Χρίστος Σενέκης.
10:30 π.μ. ΤΡΙΣΑΓΙΟ στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας.
Μονόλεπτη Σιγή, Κατάθεση Στεφάνων.
11:00 π.μ. ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ κατά μήκος της Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου Γ’. Λαμβάνουν μέρος Οργανωμένα Σύνολα από Δήμους και Κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου Τον χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθούν ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γεώργιος Τάκκας και ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Πέτρος Ξενοφώντος.
7:00 μ.μ. ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας, από τον Δήμαρχο Σωτήρας, κ. Γεώργιο Τάκκα και τη Μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας «Σημαιοφόροι Χριστού».
7:15 μ.μ. ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ από τις Κατηχητικές Συνάξεις Σωτήρας (Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, Οδοί Σωτήρος, Πλατεία Ελευθερίας, 1ης Απριλίου, Αρχ. Μακαρίου Γ’, Κυριάκου Μάτση, Κέννεντυ, 1ης Απριλίου, Πλατεία Ηρώων, Σωτήρος, Ι.Ν. Μεταμορφώσεως).
Πληροφορούνται όλοι οι δημότες ότι την ημέρα της δοξολογίας και της παρέλασης, απαγορεύεται αυστηρά η στάση και η στάθμευση όλων των τροχοφόρων, στον δρόμο της παρέλασης (οδός Σωτήρος, Πλατεία Ελευθερίας, Λεωφόρος Μακαρίου Γ’).
Αντί στεφάνων θα γίνονται εισφορές για τις ανάγκες της Επιτροπής Συγγενών Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας. Καταθέσεις στεφάνων θα γίνονται μόνο από τον φιλοξενούντα Δήμο, τον επίσημο προσκεκλημένο, τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, τα σώματα ασφαλείας, την Εκκλησία Σωτήρας, τα Εκπαιδευτήρια Σωτήρας, την Επιτροπή Συγγενών Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας και από εκπρόσωπο των κοινοβουλευτικών κομμάτων.