Ζημιές από τους σφοδρούς ανέμους σε Σωτήρα και Βρυσούλες

Εικόνα Αρχείου

Ζημιές προκλήθηκαν σε δύο κτηνοτροφικά υποστατικά σε Βρυσούλες και Σωτήρα από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν σήμερα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Γιαννάκης Γαβριήλ, Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΚΑ Αμμοχώστου από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν σήμερα στη περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, προκλήθηκαν καταστροφές σε δύο κτηνοτροφικά υποστατικά στις Βρυσούλες και τη Σωτήρα.

Εξήγησε ότι στη μία περίπτωση στις Βρυσούλες οι άνεμοι «σήκωσαν κυριολεκτικά στον αέρα» το υποστατικό 45χρονου από τις Βρυσούλες, που χρησιμοποιείται ως μάντρα για τα πρόβατα του.

Πρόσθεσε ότι τσίγκοι της στέγης και άλλα μέρη του υποστατικού πετάχτηκαν σε μεγάλη απόσταση από τους σφοδρούς ανέμους, με τη ζημιά να ανέρχεται γύρω στις τρείς περίπου χιλιάδες ευρώ.

Ζημιές από τους ανέμους υπέστη και κτηνοτροφικό υποστατικό 46χρονου στη Σωτήρα με τις ζημιές να ανέρχονται γύρω στις δύο χιλιάδες ευρώ. Συγκεκριμένα από τους σφοδρούς ανέμους υφυρπάγησαν στέγες και άλλα μέρη του υποστατικού.

Ο κ. Γαβριήλ είπε ότι αύριο το πρωί θα πραγματοποιήσει επιτόπου επίσκεψη στα κτηνοτροφικά υποστατικά που υπέστησαν ζημιές, στις Βρυσούλες και στη Σωτήρα.

Ακόμα θα ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να επισκεφθούν τα συγκεκριμένα υποστατικά για να καταγράψουν τις ζημιές προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να λάβουν την απαραίτητη αποζημίωση.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ