Το ΜΒΑ στο InterNapa College μέσα από τα μάτια της Σοφίας

Συνέντευξη της Σοφίας Παπέττα που ολοκλήρωσε φέτος το ΜΒΑ στο Internapa College

IMG 9285 Advertorial, exclusive, Internapa College
Last updated:

To InterNapa College από τον Φεβρουάριο του 2021 έχει εντάξει στα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών του και το Master in Business Administration (MBA).

Φοιτήτρια η οποία ολοκλήρωσε πρόσφατα το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο InterNapa College, περιγράφει την εμπειρία της στο κολλέγιο και στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών.

IMG 9286 Advertorial, exclusive, Internapa College

Η κυρία Σοφία Παπέττα από την Σωτήρα η οποία είναι η συνεντευξιαζόμενη, από το 1996 εργάζεται στο Γραφείο Εξευρέσεως Εργασίας της επαρχίας Αμμοχώστου.  Από το 2005 εκτελεί επίσης και καθήκοντα Συμβούλου Απασχόλησης Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών (European Employment Services), μιας υπηρεσίας όπου εκπαιδευμένοι ειδικοί προσφέρουν υπηρεσίες ενημέρωσης, καθοδήγησης και τοποθέτησης, τόσο των υποψηφίων που αναζητούν εργασία όσο και εργοδοτών που ψάχνουν προσωπικό από την ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Γιατί ΜΒΑ και γιατί στο InterNapa College;

«Aρχικά ενημερώθηκα μέσω ενός διαφημιστικού φυλλαδίου που είχε κυκλοφορήσει και στη συνέχεια επισκέφθηκα την ιστοσελίδα του Κολλεγίου για περισσότερες πληροφορίες.  Επιπρόσθετα, μέσω της ιστοσελίδα του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης  (ΔΙΠΑΕ), όπου μπορεί ο οποιοσδήποτε να βρει πληροφορίες για τα αξιολογημένα-πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών.  

Έχοντας τελειώσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών  και βλέποντας τη δυνατότητα απόκτησης μάστερ στη περιοχή Αμμοχώστου, για μένα ήταν σίγουρα μια ευκαιρία απόκτησης ενός μεταπτυχιακού που μόνο θετικά θα επηρέαζε το βιογραφικό μου αλλά και τη προσωπική μου ανάπτυξη.   Γνωρίζοντας ότι ένα μάστερ απαιτεί χρόνο, που  εκτός από τις ώρες διδασκαλίας,  πρέπει να αφιερώσεις και πολλές ώρες προσωπικής μελέτης και έρευνας, και έχοντας μπροστά μου ένα μάστερ, αναγνωρισμένο και ισάξιο οποιουδήποτε άλλου κολλεγίου, γιατί να πω όχι στο InterNapa;  Απεναντίας, θεωρώ ότι η προσπάθεια που κάνει αυτό το Κολλέγιο πρέπει να στηριχτεί, για να συνεχίσει να υπάρχει η δυνατότητας φοίτησης και για μελλοντικούς ενδιαφερόμενους».

Οι πρώτες εντυπώσεις από το κολλέγιο και η καθημερινότητα στον χώρο του InterNapa College

«Έξω από το κολλέγιο περνούσα καθημερινά, και απλά έβλεπα ένα κτήριο,  αλλά είναι αυτό που λένε «μη κρίνεις ποτέ από την εξωτερική εμφάνιση», έτσι και με το συγκεκριμένο χώρο.  Οι εγκαταστάσεις του κολλεγίου είναι άψογες, ο απαιτούμενος εξοπλισμός σύγχρονος, οι χώροι όλοι είναι καθαροί, επιμελείς, ζεστοί και προσεγμένοι έτσι ώστε το μάθημα να γίνεται ευχάριστα.  Το δε αμφιθέατρο, συμπληρώνει το όλο παζλ.  Φυσικά, το ανθρώπινο δυναμικό είναι το θεμέλιο του κολλεγίου αφού είναι πάντα εκεί να σε εξυπηρετήσει και να σε βοηθήσει.   

Μπορώ να πω πως ο 1 1/2 χρόνος της φοίτησης,  δεν είχε μόνο εύκολες στιγμές, αλλά είχε στιγμές κούρασης, κόπου, αγωνίας και φυσικά στιγμές που αμφισβήτησα τις  δυνάμεις μου, και ακριβώς εδώ ήταν που η συμπαράσταση όχι μόνον των καθηγητών αλλά και των συμφοιτητών μου, μου έδινε δύναμη να συνεχίσω.  Mέσω αυτής της διαδρομής, γνώρισα ανθρώπους, μάζεψα εμπειρίες, ωραίες αναμνήσεις και δημιούργησα δυνατές φιλίες.»

Διαβάστε επίσης: Το InterNapa College γιορτάζει και προσφέρει 20 νέες υποτροφίες

IMG 9288 Advertorial, exclusive, Internapa College

Τα 2 πιο αγαπημένα μαθήματα

«Αν και δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποια μαθήματα αφού από το κάθε μάθημα αποκόμισα πολλά και κατανόησα πως λειτουργεί μια επιχείρηση και ένας οργανισμός.  Η κάθε θεματική ενότητα  ήταν το σκαλοπάτι για την επόμενη,  εντούτοις θα πω το Marketing και τη Διοίκηση ανθρώπινου Δυναμικού.  Για μια επιχείρηση το Marketing είναι απαραίτητο για να επιβιώσει, να αναπτυχθεί και να επικρατήσει των ανταγωνιστών της. Επιπρόσθετα, οι ανθρώπινοι πόροι αποτελούν πολύτιμο πλεονέκτημα για κάθε οργανισμό και επιχείρηση».

Το ακαδημαϊκό προσωπικό του Κολλεγίου και η εμπειρία στη διδασκαλία

«Το ακαδημαϊκό προσωπικό του ΙnterNapa έχει εμπειρία στη διδασκαλία, είναι καθηγητές με διεθνώς αναγνωρισμένη έρευνα και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, έχουν μια ολοκληρωμένη κατανόηση του σύγχρονου επιχειρηματικού κόσμου, κατέχουν αναμφίβολα ένα αξιόλογο βιογραφικό,  είναι καθηγητές που δίδασκαν σε Πανεπιστήμια της Κύπρου ή και του εξωτερικού.

Το σημαντικότερο όμως, είναι ο τρόπος που αυτοί οι καθηγητές μεταδίδουν τη γνώση, και είναι δίπλα στο φοιτητή, κάτι που δεν βλέπεις συχνά σε μεγάλα πανεπιστήμια.  Μέσα από παραδείγματα και καθημερινά βιώματα προσπαθούν να κάνουν ένα δύσκολο μάθημα εύκολο και κατανοητό.  Εδώ μπορώ να πω ότι είσαι ένας φοιτητής που  ο καθηγητής σε γνωρίζει, και δεν είσαι απλά ένας αριθμός.  Εδώ έχεις το θάρρος να ζητήσεις περισσότερη ανάλυση σε κάτι που δεν έχεις κατανοήσει».

IMG 9286 Advertorial, exclusive, Internapa College

Τα δίδακτρα, η κρατική χορηγία και η αξία του ΜΒΑ

«Το ΜΒΑ αποτελεί μια επένδυση γιατί καταβάλεις χρόνο, κόπο, αρκετή προσπάθεια και χρήματα.  Τα πιο πάνω δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που κερδίζεις ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα. Και φυσικά το κόστος σπουδών είναι ένα σημαντικό θέμα, όμως το InterNapa  παρέχει «ευνοϊκές» τιμές διδάκτρων, χωρίς να σημαίνει ότι η ποιότητα της εκπαίδευσης είναι υποδεέστερη.  Αν και εργαζόμενη, έκανα αίτηση και πήρα την ανάλογη χορηγία.  Μπορώ να πω ότι το οικονομικό κομμάτι ήταν αυτό που δεν με ανησύχησε καθόλου, αφού ο τρόπος πληρωμής και η όλη διαδικασία ήταν σε λογικά πλαίσια».  

Διαβάστε επίσης: InterNapa College: Η εμπειρία του Παναγιώτη Σκάττου ως απόφοιτος του ΜΒΑ

Η σωστή επιλογή και η σύσταση στους ενδιαφερόμενους

«Η απόκτηση ενός ΜΒΑ σε βοηθά να αναπτύξεις ηγετικές ικανότητες, ικανότητες επίλυσης προβλημάτων, στρατηγική σκέψη καθώς και τα εφόδια για τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού.  Μπορείς να αντεπεξέλθεις σε δύσκολα και απαιτητικά περιβάλλοντα.  Ένα ΜΒΑ δεν αφορά μόνο εργαζόμενους που θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους αλλά και ενδιαφερόμενους που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Αποκτώντας το  μάστερ από το InterNapa, τώρα πια είμαι σίγουρη ότι έκανα τη σωστή επιλογή, ενίσχυσα τις γνώσεις μου σε πολλούς τομείς.  Το εξαίρετο ακαδημαϊκό προσωπικό και η συνεχής υποστήριξη τους, έκαναν αυτή τη διαδρομή ευχάριστη και με βοήθησαν να εξισορροπήσω σπουδές, εργασία και οικογενειακές υποχρεώσεις.  Αναμφίβολα  θα παρότρυνα και άλλους ενδιαφερόμενους να το ακολουθήσουν, αφού μόνο θετικά έχω αποκομίσει».

IMG 9285 Advertorial, exclusive, Internapa College

*Σημειώνεται ότι οι εγγραφές για το νέο εξάμηνο έχουν ήδη ξεκινήσει.

Στοιχεία επικοινωνίας

InterNapa College

www.internapa.ac.cy
admin@internapa.ac.cy
Instagram: 
@internapacollege
Τηλ. 23829840

Barology:

www.barology.cy
info@internapa.ac.cy
Instagram: @barology.inc
Τηλ. 23829840

Διαβάστε επίσης: Γιατί σπουδές MBA στο InterNapa College;