2 υποψηφιότητες από τη Σωτήρα στα αποψινά Time Out Eating Awards 2015

CEB1 11 Νέα Αμμοχώστου
11 χρόνια γεμάτα βραβεύσεις… γεύσεις… συγκινήσεις… χαμόγελα… συνταγές… δημιουργικότητα… αγάπη… πάθος… ευρηματικότητα… νοστιμιά…! Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου είναι εδώ για να επιβραβεύσει τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού.

CEB1 1732 Νέα Αμμοχώστου

Ο θεσμός διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά από το περιοδικό Time Out, τον πρώτο οδηγό διασκέδασης και ψυχαγωγίας της Κύπρου, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας της εγχώριας γαστρονομίας, αλλά και την επιβράβευση όλων των αξιόλογων προσπαθειών στο χώρο της εστίασης. Τα Time Out Eating Awards είναι ένας διεθνής θεσμός και διοργανώνεται σχεδόν από όλα τα Time Out που κυκλοφορούν στον κόσμο.

Η λαμπερή τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί απόψε, Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 στο Royal Hall στη Λευκωσία, με παρουσιαστή τον μοναδικό Γιώργο Καπουτζίδη!

Δύο υποψηφιότητες για τη Σωτήρα

Η Σωτήρα μετρά δύο υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία, αφού υποψήφια είναι τόσο η ταβέρνα Μουσικός, όσο και το εστιατόριο Fishbone του ξενοδοχείου Sunrise, με executive chef τον Αντώνη Αττούνη από τη Σωτήρα.

Η τελετή βράβευσης

Το menu της βραδιάς θα επιμεληθεί για τους προσκεκλημένους ο νεαρότερος chef που βραβεύτηκε ποτέ με αστέρι Michelin στην Ελλάδα, Νίκος Καραθάνος, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους σεφ του εστιατορίου Cookoovaya: Σπύρο και Βαγγέλη Λιάκο, Περικλή Κοσκινά και Μάνο Ζουρνατζή.

Φέτος οι κατηγορίες είναι 10 και είναι οι ακόλουθες: Νέα Άφιξη (εστιατόρια που άνοιξαν από τον Απρίλιο 2014 μέχρι τον Απρίλιο 2015), Ψάρι, Διεθνής Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου (δηλαδή που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακής μονάδας και εξαιρούνται από άλλες κατηγορίες), Café/Bar/Restaurant, Ταβέρνα, Σουβλάκι, Nice Price και οι νέες προσθήκες που είναι η Δημιουργική Κουζίνα, για να επιβραβευθούν εκείνοι οι chefs που προσφέρουν ευφάνταστες συνταγές καθώς και το Best Beer Place by KEO beer, μια κατηγορία που ξεχωρίζει το μέρος στο οποίο μπορείς να συνδυάσεις με επιτυχία το κατάλληλο πιάτο για την μπίρα σου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα βραβευθεί το εστιατόριο που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από τους αναγνώστες του Time Out ως «Το αγαπημένο των αναγνωστών» και είναι ανεξάρτητο από κατηγοριοποίηση. Το κάθε εστιατόριο στην εκάστοτε κατηγορία για να είναι υποψήφιο πρέπει να εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και να πετυχαίνει συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του. Με κριτήρια την ποιότητα φαγητού, την παρουσίαση των πιάτων, την υγιεινή, την ατμόσφαιρα εντός και εκτός εστιατορίου, τη ροή των πιάτων, τη σωστή εξυπηρέτηση, τη λίστα κρασιών και τη σχέση προϊόντος και τιμής γίνεται η τελική επιλογή των εστιατορίων σε κάθε κατηγορία.

Τα υποψήφια εστιατόρια είναι 69 και επιλέχθηκαν από πολυμελή ειδική επιτροπή που συγκέντρωσε το Time Out, η οποία απαρτιζόταν από γνώστες της γαστρονομίας με εξειδίκευση στον τομέα της εστίασης.

Επειδή ο θεσμός εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο, φέτος, πέραν από τα τιμητικά βραβεία για τον Σεφ της Χρονιάς, το Κυπριακό Προϊόν και την Καλύτερη Κάβα, θα απονεμηθεί επιπλέον τιμητικός έπαινος Οικολογικής Δράσης για το εστιατόριο που ακολούθησε με επιτυχία τα προγράμματα ανακύκλωσης της Green Dot.

Οι αναγνώστες του περιοδικού Time Out είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην ανάδειξη των καλύτερων εστιατορίων της Κύπρου, ψηφίζοντας τα αγαπημένα τους εστιατόρια για 3 μήνες (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2015). Συνολικά στην ψηφοφορία συγκεντρώθηκαν 42,682 ψήφοι των αναγνωστών του περιοδικού, ένας εντυπωσιακός αριθμός συμμετοχών που δείχνει έμπρακτα την αγάπη του κόσμου για το θεσμό αυτό!

Η καταμέτρηση των ψήφων έγινε με την εγκυρότητα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.