Στις 9 Απριλίου η 42η Πορεία Χριστοδούλας στην ελεύθερη Αμμόχωστο

CEB1 561 Νέα Αμμοχώστου
CEB1 561 Νέα Αμμοχώστου

Την Κυριακή 9 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου η 42η Πορεία Χριστοδούλας, με τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και την Τράπεζα Κύπρου να καλούν το κοινό να συμμετάσχει και να στηρίξει και φέτος «τη μάχη ενάντια στον καρκίνο».

Στην ελεύθερη Αμμόχωστο η Πορεία Χριστοδούλας ξεκινάει από το Δημαρχείο Δερύνειας και καταλήγει στο Μνημείο Χριστοδούλας στη Σωτήρα (πλησίον του ΣΚΕ Σωτήρας). Τους πεζοπόρους θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Δημήτρης Συλλούρης.

Το πρόγραμμα της 42ης Πορείας Χριστοδούλας, καθώς και το τηλεοπτικό σποτ που προβάλλεται από την περασμένη εβδομάδα στα ΜΜΕ, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στη Λευκωσία.

Στόχος, η επέκταση


Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, για την επέκταση του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», ώστε να μπορεί να φιλοξενεί σχεδόν τους διπλάσιους καρκινοπαθείς.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Αδάμο Αδάμου, τον χαιρετισμό του οποίου ανέγνωσε η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Μύρια Σταυράκη, στόχος είναι να μετατραπεί σύντομα και το «Ευαγόρειο» Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας στη Λεμεσό σε πλήρες κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας, με τη δυνατότητα 24ωρης περίθαλψης, όπως και στην «Αροδαφνούσα». Ταυτόχρονα γίνονται προσπάθειες επέκτασης και της υπηρεσίας κατ’ οίκον φροντίδας.

Ο κ. Αδάμου ευχαρίστησε την Τράπεζα Κύπρου, τον διαχρονικό, όπως είπε, χορηγό του Συνδέσμου, που «στήριξε και στηρίζει τη μάχη ενάντια στον καρκίνο ουσιαστικά και δυναμικά», αλλά και τους υποστηρικτές της Πορείας Χριστοδούλας.

Δωρεά ύψους 55 εκατομμυρίων


Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Διεύθυνσης Λειτουργικών Εργασιών του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου Χριστόδουλος Πατσαλίδης ανέφερε, από την πλευρά του, ότι ο καθένας βάζει τη δική του σφραγίδα και το δικό του μικρό λιθαράκι στα ζητήματα που σχετίζονται με τον καρκίνο.

«Η Τράπεζα Κύπρου στηρίζει διαχρονικά και έμπρακτα τη μάχη ενάντια στον καρκίνο, με τη μεγαλύτερη δωρεά στην κυπριακή κοινωνία, ύψους 55 εκ. ευρώ περίπου μέχρι σήμερα», μέσω της δημιουργίας και της στήριξης του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, συμπλήρωσε.

Είπε επίσης ότι το 2016, τα έσοδα από την Πορεία Χριστοδούλας ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο, σημειώνοντας μάλιστα μια αύξηση κατά 13,8% και πρόσθεσε ότι ο στόχος φέτος είναι να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το ποσό.

Πέραν των 40 περιπτέρων


Την Πέμπτη, 6 Απριλίου, θα διενεργηθεί Παγκύπριος Έρανος, όπου, μέσω 40 και πλέον περιπτέρων, εκατοντάδες εθελοντές, φοιτητές και μαθητές με τις κίτρινες φανέλες και τα καπελάκια της Πορείας, θα μαζεύουν εισφορές από το κοινό.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι οι πορείες που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της Κύπρου την Κυριακή, 9 Απριλίου, καθώς και η φιλανθρωπική ολοήμερη εκδήλωση «Fight Cancer. Join the Battle», στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου την ίδια μέρα.

Σωρεία εκδηλώσεων


Στη Λευκωσία, τoυς πεζοπόρους θα προσφωνήσει o Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, o oπoίoς θα ηγηθεί μετέπειτα της Πoρείας, μαζί με άλλους επίσημους πρoσκεκλημέvoυς. Αντίστοιχα, στη Λεμεσό θα προσφωνήσει την Πορεία η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδου, στη Λάρνακα και στην Πάφο οι δήμαρχοι της πόλης, Αντρέας Βύρας και Φαίδωνας Φαίδωνος αντίστοιχα, ενώ στη Δερύνεια θα παραστεί και θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Το Σάββατο, 1 Απριλίου, στη Λευκωσία και την Κυριακή, 2 Απριλίου, στη Λεμεσό θα προηγηθεί το Φιλανθρωπικό Ράλι Ακριβείας, ενώ στις 8 Απριλίου εθελοντές του Συνδέσμου θα πραγματοποιήσουν έρανο έξω από υπεραγορές.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανακοινώθηκε τέλος ότι οι εισφορές που δέχτηκε ομάδα 30 δρομέων κατά τον Μαραθώνιο Λεμεσού, στις 18 και 19 Μαρτίου, ανήλθαν σε 10,5 χιλ. ευρώ και θα παραδοθούν σύντομα, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο.

Οι εισφορές προς τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου μπορούν να γίνουν φέτος και ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.stimaxi.com.cy, μέσω της εφαρμογής Quick-Pay της Τράπεζας Κύπρου με τον κωδικό DON-967073, αλλά και μέσω SMS για συνδρομητές CYTA στο 7060, γράφοντας CAS 5 για εισφορές €5, CAS 3 για εισφορές €3, CAS 1 για εισφορές €1.

Πηγή: SotiraNews / ΣΗΜΕΡΙΝΗ