Ακυρώνεται η Πορεία Ισαάκ-Σολωμού για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια

Η ομάδα ετοιμάζει τιμητικές εκδηλώσεις, οι οποίες εμπίπτουν στα πρωτόκολλα υγείας για τη μη διάδοση του κορωνοΐου

104491803 1885165908284571 5424279294424096757 o Coronavirus, exclusive, μοτοσικλετιστές, Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού

Ακυρώνεται, για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια, η καθιερωμένη πορεία μνήμης της Κυριακής που καταλήγει, πρώτα στα μνήματα του Τάσου και του Σολωμού Σολωμού και μετά στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας, λόγω των περιορισμών που ισχύουν για τη συνάθροιση ατόμων σε κλειστούς ή ανοικτούς χώρους.

Σε ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» αναφέρει ότι τα σημεία των καιρών, η πανδημία του κορωνοϊού και τα ισχύοντα διατάγματα, δεν επιτρέπουν, δυστυχώς, να ανταμώσουν τα μέλη της ξανά στον δρόμο την Κυριακή 9 Αυγούστου, επαναβεβαιώνοντας ότι χιλιάδες μοτοσικλετιστές επιμένουν ότι ο Τάσος και ο Σολωμός θα αναπαυθούν μονάχα όταν η Πορεία Μνήμης καταλήξει στην Κερύνεια, στη Μόρφου, στην Αμμόχωστο.

Παρόλα αυτά, το διήμερο οδοιπορικό μνήμης θα πραγματοποιηθεί κανονικά και οι μηχανές θα ακουστούν σαν καμπάνες, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

24 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, η μνήμη παραμένει άσβεστη και ο πόθος για τη επικράτηση της δικαιοσύνης ανεξάντλητος. Τα σημεία των καιρών, η πανδημία του κορωνοϊού και τα ισχύοντα διατάγματα, δεν θα μας επιτρέψουν, δυστυχώς, να ανταμώσουμε ξανά στον δρόμο την Κυριακή 9 Αυγούστου, να επαναβεβαιώσουμε ότι χιλιάδες μοτοσικλετιστές επιμένουν ότι ο Τάσος και ο Σολωμός θα αναπαυθούν μονάχα όταν η Πορεία Μνήμης καταλήξει στην Κερύνεια, στη Μόρφου, στην Αμμόχωστο. Παρόλα αυτά, το διήμερο οδοιπορικό μνήμης θα πραγματοποιηθεί κανονικά και οι μηχανές θα ακουστούν σαν καμπάνες, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» ανακοινώνει ότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία μνήμης της Κυριακής που καταλήγει, πρώτα στα μνήματα του Τάσου και του Σολή και μετά στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας, λόγω των περιορισμών που ισχύουν για τη συνάθροιση ατόμων σε κλειστούς ή ανοικτούς χώρους. Η παρουσία χιλιάδων μοτοσικλετιστών, είτε στα σημεία έναρξης είτε στο αντάμωμα όλων των πόλεων είτε στο κοιμητήριο, παραβιάζει τα διατάγματα του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου. Ο Αύγουστος δεν θα περάσει, όμως, χωρίς αναφορές στους δύο ήρωες. Περισσότερες ανακοινώσεις θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες μέρες, ώστε να τιμηθούν όπως πρέπει τα δύο παλληκάρια της Αμμοχώστου. Οι μοτοσικλετιστές δεν ξεχνούν. Και θα συνεχίζουν να βαδίζουν με το μέτωπο απέναντι στον ήλιο. Όπως μας έμαθε ο Τάσος και ο Σολωμός.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όπως κάθε χρόνο, το διήμερο οδοιπορικό των μοτοσικλετιστών θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Οι βρυχηθμοί θα ακουστούν μέχρι τον κατεχόμενο τόπο μας και οι ρόδες των μοτοσικλετών θα οργώσουν τα άγια χώματα της Κύπρου. Μέσα στην τουρκοκρατία, ο Τάσος και ο Σολωμός θα μνημονευθούν όπως τους αξίζει.

Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού
24 Ιουνίου 2020

Famagusta.News